ep renfe media distancia
RENFE - Archivo

Renfe ha confirmat la decisió d'ampliar el nombre d'unitats elèctriques de mitjana distància que es contemplava al contracte adjudicat a CAF a finals del 2022. L'import econòmic d'aquesta ampliació és d'aproximadament 190 milions d'euros.

CAF

  • 33,75€
  • -0,74%

Adjudicat l'octubre de l'any passat a CAF, el contracte inicial contemplava com a base el subministrament de 28 trens elèctrics per operar en serveis de mitjana distància, juntament amb el lliurament de les corresponents peces de parc i els serveis de manteniment d'unitats per un període de 15 anys.

Aquest acord incloïa possibles opcions per ampliar el seu abast en un futur, entre les quals hi havia la fabricació de fins a 42 trens addicionals. Part d'aquesta opció és la que ara ha confirmat Renfe. En concret es tracta de 32 trens elèctrics, dels quals 24 estaran formats per tres cotxes i vuit més estaran compostos per quatre cotxes.

El tren que lliurarà CAF tindrà característiques semblants que els anteriorment contractats, actualment en procés de fabricació, amb una velocitat d'operació de fins a 200 km/h, destacant la capacitat de les unitats per recórrer trajectes curts de forma autònoma en trams de la xarxa que no disposin de catenària o, si escau, davant d'una eventual necessitat per absència de tensió en aquesta, tot això gràcies a les bateries amb què aniran equipades les unitats.

Des de CAF destaquen que amb aquest nou acord el volum de projectes de l'empresa amb Renfe durant els tres darrers anys s'eleva a una xifra per sobre dels 1.000 milions d'euros.

contador