ep solaris urbino 12 le
CAF

L'empresa Unibuss AS, un dels operadors noruecs de transport més grans, ha adjudicat a Grupo CAF un contracte que inclou el lliurament de 183 autobusos elèctrics Urbino 18 amb destinació a Oslo. La capital noruega confirma així la seva aposta per l'electrificació del transport públic de la ciutat, després d'una licitació en què han participat les principals empreses del sector.

CAF

  • 33,85€
  • -0,29%

El valor total del contracte ascendeix a una xifra d'aproximadament 100 milions d'euros, i es converteix en el contracte d'autobusos articulats elèctrics més gran executat per Solaris (filial de CAF), superant els 130 vehicles elèctrics lliurats recentment a l'operador de transport públic de Varsòvia MZA.

El model escollit és l'autobús elèctric articulat Urbino 18 de quarta generació, llançat al mercat l'any 2017, i que des de llavors ha aconseguit nombrosos èxits donant servei a una gran quantitat de ciutats europees, com Brussel·les, Berlín, Barcelona, ​​Varsòvia, Cracòvia, Poznań o Hamburg.

La relació entre Solaris i l'operador Unibuss AS es remunta a l'any 2006. Des de llavors, a prop de 300 vehicles de l'empresa del Grup CAF han estat subministrats a aquest operador noruec, d'un total de més de 500 unitats Solaris Urbino que actualment estan circulant per les carreteres del país nòrdic.

DOS NOUS CONTRACTES A ÀUSTRIA I ITÀLIA

El Grup CAF ha tancat també recentment dos nous contractes valorats en uns 50 milions d'euros per al subministrament de 5 autobusos d'hidrogen i 50 troleibusos a Àustria i Itàlia, confirmant el seu posicionament com un dels líders pel que fa al subministrament de vehicles zero emissions a Europa.

ÖBB Postbus ha arribat a un acord amb Solaris per al lliurament de cinc autobusos d'hidrogen del model Urbino 12, que donaran servei a la pintoresca ciutat de Villach, al sud-est d'Àustria. Aquesta és la primera comanda realitzada en relació a l'acord marc signat entre les dues empreses a principis del 2021, i que preveia l'opció de compra de fins a 40 vehicles d'aquest tipus.

Fins avui, s'han venut a prop de 100 unitats d'aquest model a països com la República Txeca, França, Alemanya, Itàlia, Holanda, Polònia i Suècia. ATM Milano i Solaris amplien el seu contracte amb 50 troleibusos addicionals

L'operador ATM Milano es troba actualment en ple procés de transformació de la flota d'unitats, amb l'objectiu que a finals del 2030 la totalitat del parc de vehicles sigui zero emissions. Per això ha decidit adjudicar a Solaris una nova comanda per al subministrament de 50 troleibusos del model Trollino 18. Aquest contracte és una extensió de l'acord signat el 2018, en el marc del qual Solaris ja va subministrar inicialment 30 troleibusos.

De fet, la col·laboració del Grup CAF amb l'operador milanès ha estat molt important en aquests darrers anys, la mostra més recent n'és el lliurament a la ciutat llombarda de 165 autobusos elèctrics Solaris Urbino.

Aquest nou contracte confirma el lideratge de Solaris al camp de l'electromobilitat a Itàlia, on avui dia més de la meitat dels autobusos elèctrics que circulen per les ciutats italianes són vehicles subministrats pel Grup CAF, de fet, l'any 2020 l'empresa va subministrar pràcticament el 70% dels autobusos elèctrics lliurats al país transalpí.

Noticias relacionadas

contador