ep archivo   tren de caf
CAF - Archivo

El grup basc CAF s'ha adjudicat el seu primer contracte al Canadà, valorat en uns 300 milions d'euros, en haver estat elegit per la ciutat canadenca de Calgary per al subministrament de 28 unitats LRVs que donaran servei a la futura línia Green Line, que travessarà la ciutat de sud a nord al llarg dels seus 46 quilòmetres de recorregut.

CAF

  • 31,95€
  • 1,59%

El projecte que abraça la primera fase de 20 km de la línia ja està en marxa i connectarà l'estació de Shepard, on s'ubicarà el dipòsit d'unitats, amb l'estació de 16 Avenue North, situada al nord de la ciutat.

El contracte comprèn el disseny, fabricació i posada en servei de 28 LRVs, incloent-hi el lliurament de peces de parc, eines especials i equips d'assaig, així com el servei TSMSSA (Technical Support and Maintenance Spares Supply Agreement).

A més, contempla la possibilitat d'incrementar l'acord fins a 24 LRVs addicionals i l'ampliació durant un període de temps més llarg del servei TSMSSA. Amb tot això, el volum del contracte, incloent-hi el contracte base i totes les opcions podria arribar a un import proper als 300 milions d'euros.

La construcció i posada en marxa de la Green Line és la major inversió en infraestructures en la història de Calgary. Amb un pressupost proper als 3.400 milions d'euros, compta amb el suport financer del Govern Federal del Canadà, de la província d'Alberta i de la municipalitat de Calgary, i esdevindrà peça clau dins el sistema de transport de la ciutat canadenca.

La unitat pertany a la plataforma de tramvies de CAF, anomenada URBOS, i comptarà amb 7 mòduls al llarg dels seus 42 metres de longitud. Amb capacitat per a 288 passatgers, 73 dels quals podran anar asseguts, el seu avançat disseny oferirà una gran seguretat i comoditat als usuaris, destacant, a més, l'accessibilitat del vehicle i la seva amplitud com una altra de les seves característiques principals.

"Es tracta del primer projecte que CAF desenvoluparà al Canadà, cosa que és una nova mostra de la seva constant expansió i creixement internacional, i s'uneix als més de 40 projectes que el Grup CAF està actualment desenvolupant als cinc continents", destaca l'empresa.

Noticias relacionadas

contador