caf tren bonn

CAF ampliarà el nombre d'unitats subministrades per a les ciutats de Bonn i Budapest. L'extensió dels dos acords suposa un volum conjunt que supera els 75 milions d'euros.

CAF

  • 31,95€
  • 1,59%

Pel que fa al contracte de Bonn, al mes de maig passat les empreses Stadtwerke Bonn Verkehrs GmbH (SWBV) i Elektrische Bahnen de Stadt Bonn i Rhein-Sieg-Kreises GmbH (SSB), operadors dels serveis de transport de la ciutat de Bonn i els seus voltants, van adjudicar a CAF el contracte per al subministrament de 22 unitats LRVs.

Aquest acord contemplava la possibilitat d'ampliar l'abast en 10 unitats addicionals, opció que han decidit exercir set mesos després, i així el total d'unitats subministrats arribarà fins a les 32 LRVs.

La flota que gestionen SWBV i SSB opera a la xarxa ferroviària de Bonn, a més de donar servei en part de les línies interurbanes que connecten la ciutat amb la propera Colònia. La incorporació dels nous vehicles de CAF aconseguirà reforçar els seus serveis i fer front a l'increment esperat al volum de passatgers als propers anys.

Es tracta d'unitats bidireccionals de terra alt i amb una longitud de 28 metres, similars pel que fa al disseny i les seves dimensions a les unitats actuals, anomenades "Stadtbahnwagen B", però equipades amb els últims avenços en matèria de confort i seguretat per a aquest tipus d'unitats de transport urbà.

Pel que fa al contracte a Budapest, CAF hi subministrarà 20 nous tramvies. En concret seran adquirits per BKK (Budapesti Közlekedési Központ), empresa responsable de la gestió del transport de la capital hongaresa. Les unitats estaran compostes per 5 mòduls i s'estima que les primeres entregues es facin al segon semestre de 2024.

Va ser el març del 2014 quan CAF va signar el seu primer contracte amb BKK, que comprenia el subministrament de 37 unitats de tramvia de la plataforma Urbos amb opció incrementar el nombre d'unitats en futures possibles ampliacions. De fet, el client ja ha exercit al llarg d'aquests darrers anys part d'aquestes opcions, havent-ne rebut 36 unitats més, totes ja en servei comercial.

Es tracta de vehicles dissenyats per circular amb una velocitat de servei de 50 km/h i amb una capacitat de fins a 326 passatgers, a més a més disposen de terra baix, cosa que facilita l'accés per a persones amb mobilitat reduïda, cadira de rodes i carrets de nadó.

Noticias relacionadas

contador