british-airways-risque-une-amende-de-183-4-millions-de-livres-pour-vol-de-donnees

El coronavirus segueix posant en escac el mercat. L'última a reaccionar ha estat British Airways. L'aerolínia britànica, una de les integrants d'IAG, ha anunciat la cancel·lació de tots els seus vols a la Xina continental "amb efecte immediat". Els que sí que seguiran operant són els vols fins a Hong Kong.

"Demanem disculpes als nostres clients pels inconvenients, però la seguretat tant d'ells com de la nostra tripulació és sempre la nostra prioritat", ha afirmat la companyia.

S'espera que British Airways aixequi aquest forrellat a partir del mes de març. Fins llavors, el govern britànic tractarà de repatriar uns 200 dels seus ciutadans des de la província xinesa de Hubei. Encara no s'ha declarat cap cas de coronavirus al Regne Unit però el gabinet de Boris Johnson no en descarta la possibilitat.

132 morts i més de 6.000 infectats és el balanç de virus de Wuhan fins al moment. Els primers casos van ser diagnosticats a mitjans de desembre de l'any passat i, des d'aleshores, la Xina ha procedit a posar diverses poblacions en quarantena per evitar l'efecte contagi.

IBERIA ESTÀ ANALITZANT LA SITUACIÓ

Iberia assegura que està valorant si adoptar la mateixa mesura que British Airways i cancel·lar els seus vols a la Xina, segons fonts de la companyia. L'aerolínia assegura que estan en contacte amb els ministeris de Sanitat, Exteriors i Interior i analitzant l'actual situació permanentment.

"A més, només hi tenim tres freqüències setmanals i el pròxim vol és divendres, de manera que hi ha cert marge d'anàlisi i estem avaluant permanentment la situació", han afirmat fonts d'Iberia.

Air France ha anunciat que tornarà els diners a aquells viatgers que renunciïn a viatjar. De moment, però, la companyia no ha anul·lat els seus vols a la Xina, tot i que ha deixat de volar a la ciutat de Wuhan.

Per la seva banda, l'aerolínia alemanya Lufthsansa no ha anul·lat cap dels seus vols a la Xina i assegura "haver aplicat mesures" per prevenir els contagis del coronavirus. S'han distribuït mascaretes al personal de cabina i de terra.

Noticias relacionadas

contador