ep ana botin 20190412103803
SANTANDER

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -1,55%

LetterOne cedeix per salvar DIA. Ana Botín, presidenta de Banc Santander, ha afirmat a través del seu compte de Twitter que el magnat rus Mikhaïl Fridman està disposat a eliminar la discriminació entre bonistes i bancs creditors de DIA.

"Finalment, el president de LetterOne s'ha compromès a treballar per eliminar la discriminació entre bonistes i bancs de DIA, cosa que creiem que és un tractament just", afirma la presidenta al seu compte de la xarxa social. "Santander de manera responsable ha decidit donar suport a DIA i els seus empleats", afegeix.

La cadena de supermercats tenia fins aquest dilluns per reequilibrar la seva situació patrimonial i evitar entrar en preconcurs de creditors. LetterOne, propietari ja de gairebé un 70% de la companyia després de l'OPA, i Banc Santander estaven encallats en les negociacions per refinançar el deute sindicat de DIA en un tema: el tracte discriminatori cap als creditors bancaris respecte als tenidors de bons.

LetterOne tenia ja el vistiplau de 16 de les 17 entitats que van concedir el crèdit sindicat de 912 milions a la companyia. L'acord suposa refinançar tot el deute de la companyia fins al 2023, sense venciments durant els propers quatre anys, però no imposava cap sacrifici als bonistes. El pla de LetterOne era reemborsar els bons que vencen el juliol, per import de 308 milions, però a la vista de l'acord que ha salvat a DIA de demanar el preconcurs de creditors, el fons del magnat rus haurà de seure a negociar amb ells igual que ha fet amb els bancs.

Les accions de DIA cotitzaven amb una caiguda de més del 5% i, després del tuit de Botín en què confirmava l'acord de Banc Santander amb LetterOne, ha recuperat terreny tancant la sessió amb una caiguda del 0,19%.

Noticias relacionadas

contador