ep archivo   orange bank
ORANGE BANK - Archivo

El banc francès BNP Paribas negocia en exclusiva la compra d'Orange Bank a França i Espanya, segons ha confirmat l'operadora gala de telecomunicacions en un comunicat publicat dimecres a última hora. "El Grup Orange anuncia la finalització de la revisió estratègica d'Orange Bank i l'obertura de negociacions exclusives amb BNP Paribas", va explicar la companyia.

  • 71,63€
  • 0,60%

Orange va afegir que, després de diversos mesos de "revisió estratègica, va iniciar la recerca d'un soci per recolzar el desenvolupament de la filial bancària". En aquest sentit, ha iniciat "negociacions exclusives" amb BNP per "definir una associació de referència per a la cartera de clients d'Orange Bank a França i per desenvolupar solucions de finançament per a dispositius mòbils. Els dos grups també debatran els termes de l'adquisició del negoci d'Orange Bank a Espanya".

RETIRADA PROGRESSIVA DE LA BANCA MINORISTA

Aquesta associació amb BNP Paribas, que "brindarà una solució de continuïtat per als clients d'Orange Bank, és part de la intenció més àmplia d'Orange de retirar progressivament Orange Bank del mercat de banca minorista a França i Espanya", ha explicat l'empresa.

L'operació, que afecta únicament les activitats d'Orange a França i Espanya, no tindrà impacte en la trajectòria financera del grup per al període 2023-2025, tal com es va presentar al Capital Market Day del 16 de febrer del 2023.

"Durant tot el procés no hi haurà canvis als serveis, als préstecs existents ni a l'operativa del dia a dia dels clients, incloent-hi la captació de dipòsits i la concessió de préstecs. Tota la informació sobre els productes i serveis d'Orange Bank seguirà sent disponible a orangebank.fr i orangebank.es", va afegir la companyia.

"Orange Bank compta avui amb un balanç sòlid i seguirà complint totes les seves obligacions regulatòries fins a la seva futura retirada del mercat", ha conclòs el comunicat.

Christel Heydemann, CEO del Grup Orange, va comentar que "m'agradaria agrair als nostres equips que, gràcies a la seva ardu feina i compromís, han fet d'Orange Bank un banc que avui atén més de dos milions de clients i que se'n beneficia d'una de les millors aplicacions al mercat. L'evolució del mercat bancari ara ens porta a guiar el banc a una nova etapa. La nostra prioritat serà brindar un suport exemplar a tots els nostres treballadors i clients. Aquest procés es durà a terme amb total transparència, en el marc del nostre diàleg amb els òrgans de representació del nostre personal. Sé que també puc comptar amb el compromís i l'excel·lència dels equips de BNP Paribas per brindar el millor suport possible als nostres clients”.

Thierry Laborde, director d'operacions de BNP Paribas, va dir que "com a soci de llarga durada d'Orange Group i Orange Bank, estem naturalment encantats de poder brindar una solució de continuïtat completa als clients d'Orange Bank després de la decisió estratègica d'Orange Group de retirar-se de la banca minorista. Ja sigui banca digital diària amb Hello Bank, crèdit al consum amb BNP Paribas Personal Finance o assegurances, que ja operem a través d'una associació entre BNP Paribas Cardif i Orange, donarem suport als clients amb una banca sòlida de paquets i serveis d'alt rendiment”.

contador