bmw-serie-7-2020-motorpoint15-700x500

BMW

105,05€
  • -1,50€
  • -1,41%

BMW ha informat aquest dimecres que espera que els beneficis abans d'impostos del grup caiguin en més d'un 10% el 2019 i ha anunciat un pla d'estalvi de costos i eficiència de 12.000 milions d'euros per ajudar a compensar la major inversió en tecnologia i els costos de divises. La companyia es deixa més d'un 4% al DAX i arrossega amb ella la resta de automobilístiques.

La setmana passada, BMW va dir que augmentaria la reducció de costos en previsió d'un any difícil per reportar una caiguda del 7,9% en la utilitat operativa de 2018. El fabricant ha dit que espera que els beneficis del grup abans d'impostos se situïn significativament per sota dels nivells de 2018.

"L'alt nivell de volatilitat fa difícil proporcionar un pronòstic clar", va dir BMW. "Depenent de com es desenvolupin les condicions, la nostra guia pot estar subjecta a riscos addicionals, en particular, el risc d'un Brexit sense acord i els continus desenvolupaments en la política de comerç internacional", va dir el director financer, Nicolas Peter.

BMW ha afirmat que ampliarà els esforços de tot el grup per augmentar l'eficiència i reduir els costos. "Per a finals de 2022, s'espera que els nivells d'eficiència totalitzin més de 12.000 milions d'euros", ha dit BMW en un comunicat.

Part d'això vindria de l'acceleració de les simulacions digitals com una forma de reduir els temps de desenvolupament dels nous models de vehicles fins a un terç.

"Entre d'altres estalvis, les simulacions digitals i la validació virtual podrien eliminar la necessitat d'uns 2.500 vehicles prototip cars per a l'any 2024", ha dit BMW.

L'alt cost del desenvolupament de cotxes elèctrics i autopropulsats seguirà sent una càrrega per als ingressos, ha dit la companyia.

BMW ha dit que espera que el marge operatiu de la seva divisió automotriu caigui entre 6 i 8% aquest any, per sota de la meta de la companyia de 8 a 10%. L'any passat, el marge operatiu de BMW al sector d'automoció va ser del 6,3%.

Noticias relacionadas

contador