ep torre iberdrola bilbao
IBERDROLA

BlackRock torna a fer un pas per reforçar-se a l'accionariat d'Iberdrola. El gegant de la inversió ha elevat la seva participació al grup energètic des del 5,09% que mantenia a la fi de juny fins al 5,25% que aquest dimarts va comunicar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 11,61€
  • 1,31%

El registres del supervisor del mercat recullen que BlackRock es reforcen així com el segon accionista de la companyia amb seu a Bilbao. El primer és Qatar Investment Authority, que en posseeix un 8,69%, i el tercer és Norges Bank, amb el 3,1%. Tots dos mantenen aquesta posició des del mes de gener.

LA SEVA POSICIÓ MÉS ALTA

BlackRock no és un nouvingut al capital de l'elèctrica. Al contrari. N'ha estat accionista un significatiu des de febrer de 2010. Va ser aleshores quan va revelar a la CNMV que controlava més d'un 3% de l'empresa presidida per Ignacio Galán. Des de llavors, la seva posició ha anat fluctuant, però mai no ha baixat del 2,9%. No obstant això, és ara quan ha marcat aquest màxim d'un 5,25%.

L'absència de grans accionistes de referència és una de les característiques de l'elèctrica. De fet, el mateix Galán ha fet èmfasi en diferents ocasions en l'elevada presència de minoritaris i la necessitat de mantenir, per això, el dividend.

A l'abril, per exemple, durant la junta d'accionistes, va assegurar que "molts" dels accionistes són "pensionistes". "Em consta que el dividend complementa els seus ingressos. Poden estar segurs que som conscients de les seves necessitats", va indicar en plena epidèmia de coronavirus. Cal recordar que, amb càrrec a 2019, el dividend va ser de 0,4 euros per acció i la previsió de la companyia és mantenir la línia creixent al 2020.

Noticias relacionadas

contador