vacuna biontech
Marco Verch

La farmacèutica BioNTech, fabricant, junts amb Pfizer, d'una de les vacunes aprovades contra la Covid-19, ha anunciat aquest dilluns un benefici del primer trimestre millor del que s'esperava, així com la seva expansió a Àsia.

El benefici va arribar als 1.128 milions d'euros (4,39 euros per acció) enfront de les pèrdues de 53.400.000 de l'any passat. Els ingressos, per la seva banda, es van situar als 2.048 milions davant els 27,7 milions dels tres mateixos mesos de 2020. El consens de FactSet esperava uns ingressos de 1.700 milions d'euros.

L'empresa de biotecnologia no ha proporcionat previsions sobre els beneficis i les vendes per a tot l'any, en un dia durant el qual ha anunciat igualment els seus plans per crear una planta per fabricar vacunes de la Covid a Singapur. De fet, abans de publicar aquestes xifres, BioNTech ja es disparava a la borsa alemanya i a la preobertura dels Estats Units (+9%) després de conèixer aquesta notícia i després de publicar, aquest cap de setmana, que Brussel·les i Pfizer han signat un megacontracte per 1.800 milions de dosis de la vacuna contra el coronavirus.

BioNTech ha informat que ha subministrat més de 450 milions de dosis de la seva vacuna de Covid-19 a 91 països o territoris fins al 6 de maig. Els ingressos estimats dels lliuraments de la vacuna, basats en els contractes signats actualment, són de 12.400 milions d'euros.

"BioNTech ha seguit executant el lliurament de la nostra vacuna de Covid-19 a nivell mundial en més de 90 països i territoris. Mitjançant la nostra contínua innovació, estem ampliant l'accés a noves poblacions i geografies, i abordant les variants emergents", ha declarat Ugur Sahin, cofundador i conseller delegat de BioNTech.

"En un futur proper passarem a la fase de proves de tres dels nostres programes d'oncologia i tenim previst llançar diversos productes nous durant els propers cinc anys. De cara al futur, optimitzarem encara més les nostres tecnologies i ampliarem la nostra cartera de productes en altres indicacions terapèutiques, a mesura que complim la nostra ambició de convertir-nos en una empresa global d'immunoteràpia totalment integrada", ha afegit.

Finalment, cal subratllar que els títols de BioNTech fa diverses jornades que estan comportant-se de forma molt volàtil, amb brusques pujades i caigudes, després de l'anunci de la intenció de l'Administració de Joe Biden d'alliberar les patents de les vacunes.

Noticias relacionadas

contador