biogen

Les accions de Biogen han tancat amb pujades d'un 38% a Wall Street, després que l'Administració d'Aliments i Medicaments dels EUA (FDA per les seves sigles en anglès) aprovés dilluns l'aducanumab, el nou fàrmac contra l'Alzheimer de la farmacèutica, convertint-lo en el primer nou medicament autoritzat pels organismes reguladors dels EUA per frenar el deteriorament cognitiu de les persones que pateixen aquesta malaltia en gairebé dues dècades.

  • 201,99$
  • 4,56%

Les accions de Biogen van quedar suspeses per l'anunci. Les operacions amb els títols es van reprendre més tard, amb una pujada de més del 60%, màxims del dia, abans de reduir aquest guany i acabar la sessió amb una pujada del 38% fins als 395,85 dòlars.

La decisió de l'FDA era molt esperada. Es preveu que el medicament, que es comercialitza amb el nom d'Aduhelm, generi milers de milions de dòlars d'ingressos per a l'empresa i ofereixi noves esperances als amics i familiars dels pacients que viuen amb la malaltia.

"Som conscients de l'atenció que ha suscitat aquesta aprovació", ha declarat en un comunicat de premsa Patrizia Cavazzoni, directora del Centre d'Avaluació i Investigació de Medicaments de l'FDA. "Entenem que Aduhelm ha captat l'atenció de la premsa, de la comunitat de pacients d'Alzheimer, dels nostres funcionaris electes i d'altres parts interessades".

"En estar en joc un tractament per a una malaltia greu i potencialment mortal, té sentit que tanta gent seguís el resultat d'aquesta revisió", ha afegit Cavazzoni.

L'FDA va dir que seguirà vigilant el medicament quan arribi al mercat nord-americà. L'agència va concedir l'aprovació amb la condició que Biogen realitzi un altre assaig clínic. L'empresa de biotecnologia amb seu a Massachusetts va dir dilluns que el preu de llista de l'aducanumab és de 56.000 dòlars l'any; 4.312 dòlars per dosi.

Noticias relacionadas

contador