ep archivo   oficinas de berkeley en retortillo
BERKELEY - Archivo

Berkeley Energía ha anunciat aquest dimecres l'inici d'arbitratge internacional contra el govern d'Espanya per l'oposició d'aquest al projecte de la companyia de mina d'urani a Salamanca.

  • 0,22€
  • -0,23%

En un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Berkeley ha indicat que "referirà la disputa d'inversió amb el Regne d'Espanya (Espanya) a arbitratge internacional sota el Centre Internacional d'Arranjament de Diferències Relatives a Inversions (CIADI)".

El conflicte entre la companyia i el govern d'Espanya ja es remunta a anys, i el fet que les eleccions donessin com a resultat una continuació de l'anterior Executiu, contrari al projecte de mina d'urani de Berkeley, va ser un cop dur per a la companyia que la va portar a patir molt a la borsa.

Al novembre de 2022, Berkeley va presentar una notificació escrita d'una disputa d'inversió al president del Govern, Pedro Sánchez, i al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) informant-los sobre la naturalesa de la disputa i les violacions del Tractat de la Carta de l'Energia (ECT), i que proposava cercar negociacions ràpides per a una solució amistosa.

"A la data d'aquest anunci (d'avui dimecres), el Govern espanyol no ha participat en cap discussió relacionada amb la disputa i Berkeley no ha tingut més opció que prendre mesures i fer valer els seus drets al projecte de Salamanca a través de l'arbitratge internacional", assenyala la companyia al comunicat remès a la CNMV.

Berkeley ha contractat equips especialitzats de Herbert Smith Freehills Spain LLP i LCS Advocats per preparar i presentar conjuntament la Sol·licitud d'Arbitratge al CIADI, i representar-la en aquests procediments.

L'empresa ha dit que, malgrat la disputa d'inversió amb el Govern, "segueix compromesa amb el projecte de Salamanca i continua oberta a un diàleg constructiu amb Espanya". "Berkeley està a punt per col·laborar amb les autoritats espanyoles pertinents per trobar una solució amistosa a la situació de permisos i segueix esperant que les discussions puguin tenir lloc a curt termini", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador