berkeley energia
Berkeley Energía
0,17€
  • 0,00€
  • 1,08%

Berkeley Energia avança un 11% després d'anunciar que s'adjudica tres noves llicències per a l'exploració a la regió de Salamanca del Retorillo. La companyia celebra així el resultat de les municipals que, a més, l'acosten encara més a la llum verda perquè el seu projecte miner segueixi endavant en aquesta població.

Berkeley assenyala que, després dels comicis, quatre dels cinc seients del consell han estat ocupats per polítics que donen suport al seu projecte miner "que crearà un nombre substancial d'ocupació i impulsarà l'economia local", segons apunta el grup en un fet rellevant enviat a la CNMV.

Les tres noves llicències "cobriran 266 quilòmetres quadrats i estan situades a 40 quilòmetres de Retortillo". La companyia assegura que en aquest terreny i segons una anàlisi geoquímic esperen poder extreure "cobalt, estany, liti i tungstè", entre altres.

Paul Atherley, CEO de Berkeley, ha declarat que "mirem el futur per treballar colze a colze amb el nou govern i en aconseguir el progrés que la comunitat vol".

Berkeley va ser precisament una de les empreses que més va repuntar a la Borsa espanyola després del 26M.

Durant la sessió immediatament després dels comicis, el grup es va disparar més d'un 35%. I tot, a l'espera que el Suprem suspengui els nomenaments del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), perquè un dels membres designats és un activista ecologista que s'ha manifestat en contra del seu projecte.

Noticias relacionadas

contador