ep archivo   oficinas de berkeley en retortillo salamanca
BERKELEY - Archivo

Berkeley s'enfonsa aquest dilluns a la borsa (-15%) després de la decisió del Govern de tombar finalment el seu projecte de mina d'urani a Salamanca, decisió que es va conèixer divendres després del tancament del mercat. La companyia ha enviat aquest dilluns una nota a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) en què informa que "seguirà defensant amb fermesa la seva posició i estudiarà immediatament la gamma d'opcions legals disponibles" després del 'no' del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), que considera il·legal.

  • 0,22€
  • 3,26%

"La companyia considera que MITECO ha infringit la normativa sobre procediments administratius a Espanya, així com el dret de defensa de Berkeley, cosa que implicaria que la decisió sobre el rebuig de la sol·licitud per a la construcció de la planta de concentrat d'urani com a instal·lació radioactiva de la companyia no és legal", apunta.

Berkeley "refuta enèrgicament" l'avaluació de l'NSC (Junta del Consell de Seguretat Nuclear), afegeix la nota, i assenyala que, segons l'opinió de l'empresa, l'NSC ha adoptat "una decisió arbitrària amb les qüestions tècniques utilitzades com a justificació per emetre el informe desfavorable, mancant suport tècnic i jurídic".

"En la ferma opinió de Berkeley, el MITECO ha rebutjat la sol·licitud (...) de l'empresa sense seguir el procediment legalment establert, ja que l'Informe de millora -presentat per la companyia per complementar la sol·licitud inicial- no ha estat tingut en compte i enviat a l'NSC per a la seva valoració, tal com ha sol·licitat la companyia en múltiples ocasions", precisa.

La mina d'urani de Berkeley a Salamanca era el seu projecte 'estrella' a Espanya, el que sens dubte ha condicionat la seva evolució a borsa a mesura que sortien notícies positives o negatives sobre la seva futura execució. El 'no' definitiu suposa un dur cop, encara que durant els últims temps tot semblava indicar que aquest acabaria sent el desenllaç.

Noticias relacionadas

contador