ep la presidenta de banco santander ana botin durante la junta general de accionistas del banco 2020
EUROPA PRESS

Berenberg s'uneix aquest dijous a JP Morgan i Credit Suisse i retalla el preu objectiu de Santander després dels seus resultats. La firma l'abaixa fins als 1,70 euros, al mateix temps que reitera el seu consell de 'vendre'. Aquest dimecres, JP Morgan va retallar el valor teòric del banc càntabre fins als 2,8 euros des dels 3 ('mantenir') mentre que Credit Suisse rebaixava el seu fins als 3,4 des dels 3,5 euros ('mantenir').

  • 4,83€
  • -1,04%

Berenberg diu que "el rebost de Santander és buit". "El cost de risc del Santander en el primer trimestre, de 195 punts bàsics, està per sobre dels nivells de la crisi financera mundial i de la zona euro, i els volums de nous préstecs a llars europees han baixat al voltant d'un 60% a l'abril", apunten aquests experts.

"Santander està mal equipat per tractar aquests temes. (...) Veiem riscos en les previsions de benefici i dividend i reduïm el nostre objectiu de preu a 1,70 euros", afegeixen.

L'entitat càntabra va publicar aquest dimarts els seus resultats del primer trimestre. El seu benefici fins a març va caure un 82% després de provisionar 1.600 milions pel coronavirus. Els comptes, no obstant això, es van rebre amb tranquil·litat a la borsa i el Santander va acabar aquella jornada amb fortes alces, així com la del dimecres, enmig d'un rebot generalitzat del sector a Europa. Aquest dijous, no obstant això, està perdent posicions.

JP Morgan, Credit Suisse, i també Deutsche Bank, rebaixaven aquest dimecres també les seves previsions sobre el banc. El primer ha rebaixat les seves estimacions de benefici per acció (BPA) en un 9-10% en 2021-2022. El segon ha abaixat la seva estimació d'ingressos nets per a 2020, 2021 i 2022 en un 27%, 7% i 7%, respectivament. Quant a l'entitat alemanya, redueixen el BPA en el rang del 6% per a 2020 al 2% per a 2002.

Noticias relacionadas

contador