consejero delegado de banco santander, josé antonio álvarez

Els experts de Deutsche Bank i JP Morgan han modificat els seus preus objectius sobre Santander i han retallat les seves previsions de benefici per acció (BPA) després que l'entitat càntabra publiqués aquest dimarts els seus resultats del primer trimestre. El seu benefici fins a març va caure un 82% després de provisionar 1.600 milions pel coronavirus. Tant Deutsche com JP mantenen el seu consell de 'neutral' per al el banc.

  • 4,82€
  • -1,16%

El banc alemany ha elevat el preu objectiu per al Santander lleugerament, fins a 3,08 euros des de 2,98 euros previs. Quant a les estimacions de benefici per acció, els noves donen com a resultat una reducció del BPA en el rang del 6% per a 2020 al 2% per a 2002. "El nostre nou preu objectiu és de 3,08 euros i mantenim la qualificació de 'neutral'", assenyalen aquests experts.

JP Morgan, per part seva, rebaixa lleugerament el preu objectiu de l'entitat càntabra fins a 2,80 euros des dels 3 euros previs. A més, rebaixa les seves estimacions de benefici per acció en un 9-10% en 2021-2022. "Com a resultat d'aquest canvi en les estimacions, retallem el nostre preu objectiu", expliquen.

BON ACOLLIMENT

Els resultats de Santander es van rebre aquest dimarts amb tranquil·litat malgrat les elevades provisions pel Covid-19 i la forta caiguda del benefici trimestral. Durant la major part del matí el banc va cotitzar aquestes xifres amb moviments moderats i després va pujar amb força en línia amb la resta d'entitats financeres i a mesura que tot el sector es disparava a Europa.

Els experts destacaven aquest dimarts que els resultats mostren un manteniment dels ingressos generats pel marge d'interessos -interessos recaptats dels préstecs, menys l'abonat en els dipòsits-, que suposen l'activitat fonamental del banc.

També subratllaven que el benefici ordinari (+1%, fins als 1.977 milions) s'ha situat "notablement per sobre dels 1.700 milions que donava per bo el mercat abans de la seva publicació". Així mateix, el marge brut (interessos + comissions), que va caure un 2,3%, fins als 11.809 milions d'euros per l'efecte divisa, va quedar igualment per sobre dels 11.500 milions anticipats pel consens dels analistes.

Noticias relacionadas

contador