ep archivo   solaria firma financiacion con abn amro commerzbank y el bei por 375 millones para 736
SOLARIA - Archivo

Berenberg ha retallat aquest divendres el preu objectiu de Solaria fins als 21,50 euros des dels 24 euros previs, alhora que reitera el consell de comprar. Aquest nou preu implica atorgar a la companyia un potencial del 34% des dels nivells de cotització actuals.

  • 9,73€
  • -1,27%

La companyia alemanya destaca que els resultats que Solaria va presentar el 22 de setembre passat van ser "sòlids", amb un lleuger augment de la capacitat operativa fins a 1GW, amb un altre 1GW en construcció. Tot i això, considera que, encara que la cartera de projectes de 12GW a Espanya, Portugal i Itàlia segueix creixent, "és probable que l'empresa no assoleixi el seu objectiu de capacitat operativa de 2GW per a finals d'any, ja que els retards en l'obtenció de permisos fan que part del creixement de la capacitat es produeixi a primer semestre del 2023".

Solaria està estudiant la possibilitat de reduir fins als 600MW d'actius durant els propers anys, cosa que té el potencial de desbloquejar una mica de valor, afegeixen aquests experts.

"L'exercici del creixement de capacitat segueix sent crític i l'obtenció del permís per a la important planta de Garoña augmentaria la confiança dels inversors en el creixement més enllà del 2023", comenten aquests analistes.

Solaria espera acabar l'any amb un 20-25% d'exposició als preus comercials, però això podria augmentar durant el 2023 a mesura que es lliuri el finançament per a la nova capacitat, insisteixen des de Berenberg.

Noticias relacionadas

contador