ep parque de solaria
SOLARIA - Archivo

Solaria és la renovable cotitzada més exposada a les mesures per rebaixar el preu de la llum en tenir la majoria dels seus actius de generació renovable ubicats a Espanya, de manera que els analistes de Bankinter han considerat retallar el preu objectiu des dels 18 euros als 16,1 euros per acció, mantenint la seva recomanació de neutral.

  • 10,86€
  • 5,23%

"La incertesa que introdueixen les mesures per rebaixar el preu de la llum ens fa elevar la taxa de descompte del nostre model de valoració al 4,5%. Com a conseqüència d'aquesta major percepció de risc, retallem el nostre preu objectiu", assenyalen en un recent informe.

Hi expliquen que els "preocupa l'impacte negatiu que poden tenir les mesures recentment introduïdes a Espanya per abaratir el preu de la llum i que podrien suposar liquidacions negatives en derivats a partir del quart trimestre del 2020".

Per la resta, fan referència als resultats de Solaria del primer semestre del 2021. Consideren que són "esperats" tot i els "creixements elevats" que "reflecteixen la contribució de les plantes posades en explotació recentment". "La nostra valoració dels resultats és neutral. La companyia reitera la seva previsió de tenir 2150MW en explotació el 2021, suposa afegir 1325MW en sis mesos als 825MW que hi ha en explotació", diuen.

UNA 'COMPRA' PER CITI

"Els sòlids resultats del primer semestre de Solaria demostren que, gràcies a la seva exposició comercial, el grup està ben posicionat per beneficiar-se de l'entorn actual de fortes preus de l'energia", opinen des de Citi, els analistes del qual reiteren la seva qualificació de compra i fixen el preu objectiu en 21,60 euros per acció.

Creuen que la persistència dels alts preus de l'electricitat "hauria de donar lloc a un impuls de beneficis molt fort que, combinat amb els resultats potencialment reasseguradors de la subhasta d'energies renovables espanyola haurien de recolzar la confiança".

A més, s'actualitzen els seus pronòstics per tenir en compte els preus més alts de l'energia, la despesa de capital més alt i els retards descomptats en el compliment del seu ambiciós pla de capacitat 2020. El resultat és un augment de l'estimació de BPA per 2021 del 17% interanual.

Noticias relacionadas

contador