ep archivo   grifols
GRIFOLS - Archivo

Recolzament de Berenberg a Grifols. La companyia hanseàtica manté la recomanació de comprar sobre els títols de la multinacional espanyola i apuja el preu objectiu tant de les accions de classe A, que passa dels 26,90 euros als 27,05 euros, com dels drets de classe B, que pugen 15 cèntims més des dels 20,15 euros als 20,30 euros.

  • 8,38€
  • 1,06%
  • 6,04€
  • 1,43%

La companyia alemanya destaca les “brillants” perspectives de Grifols, i subratlla els resultats preliminars de la biofarmacèutica catalana, especialment el creixement dels ingressos interanuals i dels marges d'EBITDA. “Les recollides de plasma segueixen recuperant-se, cosa que anuncia una important recuperació dels beneficis els mesos de juny de 2022 i 2023”, indiquen. Així mateix, creuen que aquesta recuperació que no està “representada en la cotització de les accions A i B de Grifols, en gran part a causa de la preocupació exagerada pel palanquejament i les amenaces competitives”.

“Creiem que les accions de Grifols estan molt barates”, asseguren des de Berenberg, i destaquen que les accions de classe A cotitzen a 13,8 vegades la seva estimació de benefici per acció ajustat. El motiu? “Al nostre parer, la resposta està en els temors sobre el deute i les amenaces de la competència”, assenyalen, “El palanquejament és, en efecte, elevat (el deute net/EBITDA era de 6,2x a finals de 2021 si s'ajusta pel finançament de capital recentment reclassificat), però l'empresa està fermament compromesa a reduir-lo al més aviat possible”.

Pel que fa a les amenaces de la competència, el banc alemany reconeix l'existència, però subratlla que els riscos estan “sobrevalorats” i que “es veuen més que compensats per les oportunitats tant dels productes existents com dels que estan a la creixent cartera de productes de Grifols”.

Finalment, Berenberg ha augmentat les seves estimacions de benefici per acció ajustat per al 2022 i el 2023 en un 3% i un 2%, respectivament. El motiu després d'aquesta pujada és “principalment, a causa del mercat de divises”, encara que “les nostres estimacions canvien poc a partir de llavors”. "Els nostres objectius de preu derivats del flux de fons descomptats (DCF) per a les accions de classe A i B augmenten en 15 cèntims, oferint un potencial de pujada del 75% i del 106%, respectivament", sentencien.

Noticias relacionadas

contador