airbus 20221213174420

Els experts de Berenberg han decidit rebaixar tant el preu objectiu d'Airbus com la recomanació. "Esperem que els vents en contra es reforcin el 2024", diuen, de manera que ara col·loquen la valoració de les seves accions en 100 euros, enfront dels 120 d'abans, i el consell passa de mantenir a vendre.

  • 161,00€
  • 1,24%

Com expliquen en un informe, el preu d'un avió s'acorda un cop es fa una comanda. A causa del període de diversos anys que transcorre entre una comanda i el lliurament d'un avió, els acords de compra inclouen clàusules que permeten a Airbus repercutir la inflació de la mà d'obra i les peces, però en la majoria dels casos només fins a un límit acordat.

A més, aquests preus màxims també varien d'un client a un altre i són intuïtivament més estrictes per a aquests mateixos clients sofisticats, els models de negoci dels quals es basen en una gestió impecable dels costos i el finançament.

"Com que la inflació ha estat molt per sobre del límit mitjà durant els dos últims anys, una major proporció dels avions Airbus que es lliurin el 2023 i 2024 hauran experimentat una proporció més gran del temps transcorregut entre la comanda i el lliurament per sobre del límit acordat, abans del 2022. Esperem que aquest vent en contra es reforci el 2024 i millori a partir del 2025", diuen a Berenberg.

D'altra banda, creuen que el cas alcista d'Airbus depèn del fet que els marges s'expandiran amb força, en gran part a causa de l'augment dels volums a mesura que les tarifes es recuperin de la COVID i pugin més a partir de llavors, però també a la combinació de productes, ja que els marges de l'A321 són superiors als de l'A320, i substancialment superiors als de l'A320 i materialment superiors als de l'A220, A330 i A350. "Estem d'acord. Tot i això, això s'entén bé i està en les previsions, mentre que el mix de mecànica d'inflació i la importància del client per al marge, no ho està, al nostre parer".

Noticias relacionadas

contador