ep archivo   el consejero delegado de repsol josu jon imaz
REPSOL - Archivo

Berenberg ha elevat el preu objectiu de Repsol fins als 15,50 euros des del preu objectiu anterior situat als 13,50 euros, alhora que ha reiterat el seu consell de mantenir. La petroliera cotitza actualment a nivells de 14 euros.

  • 14,72€
  • -1,90%

Aquesta modificació en la seva valoració es produeix després d'analitzar els darrers resultats de la companyia, fet que els he portat a elevar les seves estimacions de BPA (benefici per acció).

Repsol va registrar un lleuger augment del benefici net ajustat consolidat al primer trimestre del 2022 (1.100 milions d'euros enfront de 1.000 milions d'euros de consens), gràcies a la fortalesa dels preus dels hidrocarburs i a la significativa millora del marge de refinació.

La direcció ha confirmat que proposarà un dividend per acció en efectiu de 0,63 euros (+5% interanual) i una amortització de 75 milions d'accions a la junta general d'accionistes del 6 de maig, juntament amb una moció per a més flexibilitat a la recompra d'accions. Repsol intentarà recomprar 50 milions d'accions addicionals el segon semestre del 2022, suposant que les condicions del mercat es mantinguin per sobre de l'escenari de preus pressupostats.

"Totes les mirades estan posades sobre el marge de refinació. Actualitzem les nostres xifres per al 2022, assumint un major marge de refinació realitzat de 7,00 dòlars/barril (6,80 dòlars/barril realitzat durant el primer trimestre) i uns preus dels hidrocarburs més forts. Com a resultat, el nostre BPA augmenta fins als 2,58 euros i 2,39 euros el 2022 i 2023, respectivament”, expliquen.

Noticias relacionadas

contador