ep repsol y telefonica espana crean un joint venture para desarrollar el autoconsumo fotovoltaico
REPSOL

Repsol ha començat a produir electricitat a la seva primera planta fotovoltaica als EUA, denominada Jicarilla 2, al comtat de Rio Arriba, a l'estat de Nou Mèxic. Compta amb una capacitat total instal·lada de 62,5 megawatts (MW), que podrà subministrar electricitat a 16.000 llars, evitant l'emissió de prop de 50.000 tones de CO2 a l'any.

  • 14,65€
  • 1,14%

La companyia està desenvolupant al mateix lloc un altre projecte fotovoltaic, Jicarilla 1, amb 62,5 MW de capacitat instal·lada i 20 MW d'emmagatzematge a través de bateries. A més, Repsol ha anunciat recentment la seva intenció d'invertir en un projecte de 600 MW a l'estat de Texas, que es convertirà en la instal·lació solar més gran del grup fins ara i que s'espera que estigui operativa a finals del 2023.

La generació d'energia renovable és un dels pilars de l'estratègia de descarbonització de Repsol. La companyia ha elevat recentment els seus objectius de capacitat instal·lada a 6 GW el 2025 i 20 GW el 2030. Està previst que 2,1 GW estiguin operatius als Estats Units el 2025 i que s'assoleixin els 7,8 GW el 2030.

L'electricitat renovable generada per Jicarilla 2 serà comercialitzada pel PNM. Aquesta empresa és la proveïdora d'electricitat més gran de l'estat de Nou Mèxic i una de les principals proveïdores de la ciutat d'Albuquerque, que figura entre els 15 municipis més importants en l'ús d'energies renovables als EUA. El projecte Jicarilla 2 permetrà al govern local d'Albuquerque assolir un 88% d'energia renovable a la seva activitat, a només un 12% del seu objectiu de ser 100% renovable.

A més d'aquesta ciutat, la instal·lació proporcionarà energia renovable a altres municipis, entitats governamentals, tribals i educatives, així com a grans clients comercials com la Western New Mexico University, Walmart, el comtat de Santa Fe, el comtat de Bernalillo, la ciutat de Deming, el comtat de Grant i Silver City.

"A Repsol estem encantats que aquest projecte sigui la nostra primera instal·lació renovable pròpia i operada als Estats Units. A través d'aquesta fita en l'expansió de la nostra activitat global, reafirmem el nostre compromís de ser una companyia zero emissions netes el 2050", va dir la Directora General de Client i Generació Baixa a Carboni de la companyia, María Victoria Zingoni.

"Aquest projecte és monumental per a Albuquerque. Ara estem entre els líders de la nació en l'adopció d'energia renovable per part dels governs locals i mostrant com la transició a les energies renovables està al nostre abast", va afirmar l'Alcalde 'Albuquerque, Tim Keller.

contador