ep dancausa bankinter 20170427120402
JMCADENAS /BANKINTER

Berenberg ha millorat la previsió de beneficis per a Bankinter un 5%. La companyia assenyala que han millorat la seva estimació de benefici per acció. A més, també milloren els resultats globals en un 4%. Tot i aquesta millora, Berenberg manté la seva recomanació de Bankinter a 'mantenir' i el seu preu objectiu en 7,5 euros.

  • 6,91€
  • 1,56%

No obstant això, cal matisar que la companyia no veu cap potencial a l'entitat, ja que aquest preu està per sota del que cotitza actualment, que és de 7,65 euros, i és que aquest dimarts, l'entitat ha tancat la sessió amb pujades de l'1 %. No obstant això, la caiguda acumulada a l'any és de l’3,16%, cosa que fa que sigui el banc de l'IBEX que menor caiguda registra.

Berenberg alerta que la caiguda del 10% de Bankinter des de finals de juliol es deu, principalment, a l'estacionalitat del creixement del préstec. La valoració s'ha moderat en certa manera, però, "creiem que segueix sent ric en 1.7x TNAV per al nostre estimació del 13% de ROTE el 2020". Per això, informen, que continuen amb la seva recomanació de mantenir.

D'altra banda, la companyia assenyala que els marges segueixen estant sota pressió a causa de l'alta competència. I recorden que Bankinter va informar marges plans per 2018, amb abast només per una petita quantitat de revaloració de responsabilitat. "Per augmentar la rendibilitat i els marges, els bancs estan tractant d'accelerar els préstecs al consumidor", expliquen.

Mentrestant, també en el cas de Bankinter, Berenberg no creu que sacrifiquin la qualitat de capturar quota de mercat i majors guanys a curt termini. A més, la companyia adverteix que els tipus més alts "no sempre són bones". Amb dos terços del bo de Bankinter cartera classificada com Disponible per a la venda (AFS), els rendiments creixents tenen una impacte directe en el seu capital.

Noticias relacionadas

contador