ep jose maria alvarez-pallete presidente ejecutivo de telefonica
TELEFÓNICA - Archivo
4,22€
  • 0,07€
  • 1,73%

Els experts de Berenberg han elevat el seu preu sobre Telefónica fins als 7,8 euros des dels 7,4 anteriors al mateix temps que reiteren el consell de 'mantenir'. Aquest nou preu se situa un 15% per sobre dels nivells actuals de cotització de l'operadora, als 6,75 euros.

Malgrat aquesta millora, Berenberg reitera una idea que ja va expressar l'octubre, quan va apuntar que Telefónica està barata, però que és un títol complicat.

"Amb el mercat espanyol deteriorant-se i diverses actuacions en el segment de 5G el 2020, és difícil esperar que l'acció pugi malgrat que la seva valoració sigui atractiva", assenyalen aquests experts.

En tot cas, aquests analistes consideren que els inversors i els analistes donen massa importància al mercat espanyol i a l'impacte de la competència en aquest a l'hora de valorar a l'operadora. "Les preocupacions sobre Espanya no van enlloc. Quan es mira els titulars, les anàlisis... tendeixen a centrar-se massa en els consumidors i en la competència. Això és negatiu per a Telefónica, ja que és un mercat en deteriorament, tot i que els consumidors representen només una mica més de la meitat dels seus ingressos a Espanya", assenyala la companyia d'inversió.

SÍ, COMPLIRÀ PREVISIONS

Davant d'aquests analistes que, després de publicar els seus últims resultats, van manifestar els seus dubtes que Telefónica hagi de complir el seu objectiu d'OIBDA per 2019 (creixement del 2%), Berenberg considera que això és possible. "L'acceleració de l'OIBDA al quart trimestre és factible", assenyala. Telefónica necessita almenys un creixement de l'OIBDA del 2,7% durant el quart trimestre per aconseguir aquest objectiu d'aproximadament el 2% el 2019. Assenyala Berenberg que l'aportació de Mèxic i també d'Espanya, que es beneficiarà de la reestructuració de plantilla i de la contenció de costos, hi contribuirà.

Noticias relacionadas

contador