ep jose maria alvarez-pallete presidente ejecutivo de telefonica
TELEFÓNICA - Archivo
4,12€
  • -0,02€
  • -0,53%

Hi ha dubtes que Telefónica hagi de complir els seus objectius de creixement de l'EBITDA per a aquest any. Tot i que la companyia confia en fer-ho, els analistes creuen que els resultats hauran de ser molt bons durant l'últim trimestre per poder aconseguir-ho. A més, atribueixen a aquesta incertesa a les caigudes que les seves accions estan registrant aquest dimarts, de més del 2%.

"L'evolució de la cotització segueix sent feble", assenyalen en Renta 4, que posen una recomanació sobre els títols de Telefónica de 'sobreponderar'. En la seva opinió, els títols estan responent als resultats amb caigudes per la incertesa pel que fa al compliment de la guia de creixement d'EBITDA per a 2019. L'empresa confia en complir aquesta guia, però "nosaltres creiem que, tot i que la comparativa és menys exigent que la resta de trimestres de 2019, hauran de tancar un trimestre molt positiu per aconseguir-ho".

Afirmen que els resultats han complert les previsions en ingressos i han incomplert en EBITDA en haver tingut provisions per import més elevat del previst. A més, la major taxa fiscal i major resultat a minoritaris no ha compensat el menor despesa financera. Per divisions, afegeixen que les xifres han superat previsions a nivell operatiu en països com Brasil i pitjors en altres com Espanya.

Els resultats també han estat en línia amb les previsions dels analistes de Banc Sabadell, encara que lleugerament per sota del consens en EBITDA, principalment per Espanya. Consideren que són uns resultats "en què destaquem positivament la bona marxa a nivell de vendes (amb acceleració a Espanya, Alemanya i Brasil) i la reducció de deute per sobre del que s'esperava". Recomanen 'comprar' les seves accions.

També positius s'han mostrat des de GVC Gaesco. Destaquen que els resultats "confirmen la bona evolució vista en trimestres anteriors". Donen als seus títols un potencial del 50%.

Per sota de l'estimat han estat les dades per als experts de Bankinter, que els han qualificat com "febles". Tot i això, creuen que bels seus principals geografies. Pel costat del balanç, afegeixen, "les notícies són més positives", ja que el deute segueix reduint-se.

Durant els nou primers mesos de l'any, el benefici net de Telefónica b. Durant el tercer trimestre, l'operadora va registrar unes pèrdues de 443 milions d'euros. Són unes xifres afectades per les despeses de reestructuració (-1.402 milions d'euros), les plusvàlues (+267 milions) i "altres factors" (-114 milions). Sense aquests elements, el benefici hauria arribat als 806 milions durant el trimestre i els 2.588 milions fins al setembre.

Noticias relacionadas

contador