ep archivo   aeropuerto de aena
AENA - Archivo

Aena és "una aposta més segura en qualsevol direcció" i "segueix sent el millor posicionat dels aeroports europeus". És l'opinió que tenen els analistes de Berenberg sobre la companyia, a la qual li mantenen la recomanació de compra tot i la seva visió "més cautelosa" sobre el sector. Col·loquen el seu preu objectiu als 155 euros.

  • 175,80€
  • 0,74%

Assenyalen que, tot i que les accions d'Aena han tingut un rendiment inferior al dels seus parells durant l'any anterior, "creiem que el grup encara sembla estar llest per tenir una de les millors recuperacions de trànsit dels seus parells" i "encara té més avantatges en la recuperació de passatgers".

De la mateixa manera, en un escenari de cel negre de renovades restriccions a finals d'aquest any, el seu consum d'efectiu limitat i el seu sòlid balanç general haurien de permetre que les accions es mantinguin relativament ferms, afegeixen.

Pel que fa a la dinàmica de recuperació del trànsit, aquesta segueix sent més forta que en els seus parells gràcies a una alta proporció de passatgers d'oci i domèstics. "Aena té el mix de trànsit més favorable de tots els aeroports, tant a llarg com a curt termini", creuen.

Destaquen també que el govern espanyol sembla estar adoptant una postura relativament pragmàtica sobre les restriccions i el recent augment del nombre de passatgers al maig va ser encoratjador. "No obstant això, de moment, només pronostiquem l'entorn del 40% del nombre de passatgers prepandèmics a Espanya per a tot l'any, comparat amb el consens del 41% i els parells amb una mitjana del 38%". Els analistes esperen que per 2023 l'EBITDA s'hagi recuperat en gran mesura de la pandèmia.

Noticias relacionadas

contador