ep archivo - el presidente y consejero delegado de aena maurici lucena durante la firma de un
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

La CNMC (Comissió Nacional dels Mercats i la Competència) va publicar aquest dilluns la seva proposta de regulació aeroportuària DORA II per al proper quinquenni (2022-2026), que inclou una reducció de les tarifes d'Aena del 0,44% anual, inferior al +5,5% acumulat (+0,5% anual fins al 2025, i +3,3% el 2026) proposat pel gestor aeroportuari.

  • 175,90€
  • 1,15%

Aquesta proposta està subjecta a l'aprovació per part del regulador (Direcció General d'Aviació Civil), que elevarà a aprovació a Consell de Ministres, previst abans del 30 de setembre de 2021. Les noves tarifes entraran en vigor el gener del 2022.

Reconeix Bankinter que la proposta de la CNMC suposaria rebaixar les seves previsions sobre Aena i tindria un impacte del -2,7% en valoració (156,2 euros per títol). No obstant això, recorda que no és vinculant i que, en anteriors ocasions, el regular s'ha situat "en un punt intermedi" entre les propostes d'Aena i la CNMC.

"Considerem altament probable que la revisió de tarifes s'aproximi finalment al 0%, de manera que mantenim les nostres estimacions i valoració a l'espera de la proposta final del regulador i la seva aprovació", apunten aquests analistes.

Al mateix temps, Bankinter reitera el consell de compra sobre Aena. "És una bona alternativa d'inversió per tenir exposició a la recuperació del cicle sense incórrer en riscos excessivament elevats", explica. "La seva demanda està artificialment continguda per les mesures de control sanitari i recuperarà amb més força i velocitat fins i tot que el cicle econòmic. A més, la companyia presenta una sòlida posició financera", conclou.

Noticias relacionadas

contador