ep archivo   una botella de vidrio fabricada por vidrala
VIDRALA - Archivo

Els experts de la companyia alemanya Berenberg han baixat aquest dijous el preu objectiu de Vidrala fins als 109 euros des dels 118 euros després dels resultats publicats ahir per la companyia. Aquest nou preu suposa encara atorgar-li un potencial que ronda el 50% des dels actuals nivells de cotització, per la qual cosa aquests analistes reiteren el consell de comprar.

  • 105,00€
  • 0,00%

"Vidrala ha aconseguit una sòlida rendibilitat al tercer trimestre que se situa al voltant del 2% per sobre de les expectatives del consens, malgrat les condicions de demanda, que van ser molt febles, amb una caiguda dels volums del 10% al tercer trimestre", escriuen aquests analistes en un informe publicat avui. "Al nostre parer, la disminució del preu de les accions durant els últims mesos representa una oportunitat de compra".

Berenberg afegeix que l'empresa, dedicada a la fabricació d'envasos de vidre, compta amb diversos avantatges competitius "únics", alhora que destaca que operarà amb un deute "molt limitat" a finals del 2024.

"Amb un múltiple de 9 vegades EV/EBIT, les accions poques vegades han estat tan barates durant els últims 15 anys, mentre que el grup té fins a 500 milions d'euros de capacitat immediata a taxes atractives. Tot i que la visibilitat sobre la demanda és baixa, creiem que això millorarà gradualment al llarg del 2024, ja que Vidrala entra en un nou cicle per al vidre europeu en una posició de fortalesa”, comenten des de la companyia alemanya.

Citi també analitza aquest dijous els resultats de Vidrala i igualment apunta que, encara que el 2023 s'espera més debilitat pel que fa a la demanda, l'enfocament es trasllada al 2024. "El grup veu poc risc a la baixa en els volums a partir d'ara. És probable que la demanda subjacent sigui feble, però l'efecte de reducció d'inventari hauria de disminuir durant els propers dos trimestres, cosa que podria compensar parcialment l'esperada disminució del 5% al 10% en els preus el 2024”, assenyala.

Noticias relacionadas

contador