ep archivo   acciona energia 20230725142303
ACCIONA - Archivo

Els analistes de Berenberg han retallat aquest dilluns el preu objectiu que atorguen als títols d'Acciona Energía. Han passat dels 45 als 34 euros per títol, tot i que la companyia encara continua sent compra per a l'empresa alemanya. La raó? Que aquests experts hi veuen “una base més ferma per al 2024”.

  • 22,32€
  • 1,73%

"Acciona Energia s'ha enfrontat a múltiples obstacles durant l'any passat, cosa que ha impulsat un feble exercici del preu de les accions. Els preus reduïts de l'energia, els nivells baixos de recursos hídrics, l'augment dels tipus d'interès i una perspectiva de creixement més lent del que s'esperava li han passat factura”, comenten des de la casa alemanya.

Els estrategs de Berenberg han ajustat els seus supòsits per "reflectir aquests desafiaments", de manera que les estimacions de guanys cauen entre un 15% i un 20% per al 2023-2025. "Encara que la capacitat subjacent i el potencial de guanys estan creixent constantment, els guanys continuen enfrontant-se a obstacles el 2024/25 a causa principalment de la normalització en curs dels extremadament alts preus de l'energia que es van aconseguir a Espanya a partir del 2022", expliquen sobre això.

En concret, han actualitzat les seves estimacions i esperen una caiguda del benefici per acció (BPA) del 19%, el 17%, el 17% per al 25/24/2023, respectivament. Tot i això, creuen que l'exercici que està per començar portarà coses bones a Acciona Energía.

"Esperem que el 2024 sigui un millor any, amb guanys recalculats i expectatives de creixement, juntament amb una valoració més atractiva", diuen també. I és que, segons la seva opinió, "qualsevol reducció de tarifes seria positiva i la companyia està preparada per lliurar alguns projectes materials als propers trimestres que també haurien d'ajudar a la producció". Per això, encara que n'han retallat el preu objectiu fins als 34 euros per títol, han decidit mantenir el consell de comprar.

I és que a Berenberg consideren que el creixement subjacent "segueix sent atractiu". "Hem ajustat les nostres previsions de creixement a la baixa, tot i que encara veiem que Acciona Energía augmentarà la seva capacitat a una CAGR de l'11% durant els propers tres anys, amb la companyia amb 12,9GW de capacitat instal·lada i 1,6GW en construcció al finals del tercer trimestre", expliquen els analistes.

A més, diuen, "observem que Acciona Energía encara té una important cartera d'oportunitats en múltiples geografies i tecnologies que haurien de permetre tant la disciplina de capital com un creixement subjacent rendible, amb el potencial de sorprendre positivament si poden lliurar a prop dels 2GW per any objectiu".

Sense oblidar, afegeixen, que les alienacions d'actius "poden ajudar a palanquejar el 2024". En aquest sentit, els experts de la companyia alemanya apunten que Acciona Energía "ha augmentat la despesa de capital per sobre de les expectatives fins al 2023 i s'espera que la inversió neta arribi als 2.500 milions d'euros, incloent-hi alguns pagaments inicials d'equips i programa de recompra d'accions”.

"Això deixarà el deute net/EBITDA a c3x al final de l'any", remarquen, i els costos financers "estan augmentant, ja que al voltant del 57% del deute està exposat a tipus flotants". "Entenem que la companyia està treballant en algunes alienacions d'actius oportunistes per al 2024, cosa que ajudarà a complir els alts requisits actuals de despesa de capital i mantenir el palanquejament sota control", estimen.

Segons la seva opinió, és probable que entre elles s'inclogui una participació del 30% al gran parc eòlic MacIntyre a Austràlia. "El palanquejament es manté a l'extrem inferior del grup de parells en general, cosa que deixa a l'empresa marge per complir els seus plans de creixement", recalquen a Berenberg.

Noticias relacionadas

contador