ep grupoeconomiacat np enertis asesora a sabadell en la financiacion de 4 plantas fv de solaria
Europa Press - Archivo

Els experts de Berenberg reiteren la qualificació de compra per a les accions de Solaria i han elevat el preu objectiu des dels 21 euros fins als 24 euros pel seu creixement en un entorn "fort", tal com indiquen a l'últim informe que han emès.

  • 9,57€
  • 0,68%

"El lliurament de la capacitat del 2022 continua sent fonamental per a les accions, ja que impulsaria l'augment dels beneficis i el flux de caixa, especialment amb els alts preus actuals de l'energia, i augmentaria la confiança en els objectius de creixement a mitjà termini de l'empresa", expliquen a l'escrit.

Destaquen que Solaria va presentar uns sòlids resultats del quart trimestre del 2021 superant el consens a les línies superior i inferior, gràcies als 367 MW de nova capacitat, els alts preus de l'energia a l'engròs i una estratègia de costos disciplinada. De fet, la companyia espera tenir 2 GW de capacitat connectada durant aquest any i assolir l'objectiu dels 6,2 GW per al 2025.

Continuant amb els comentaris sobre els guanys de 10,5 milions d'euros, Berenberg destaca que tant els costos d'explotació (menys de 10.000 euros/MW) com els d'inversió (0,4 milions d'euros/MW) continuen sent dels més baixos del sector, ja que l'empresa manté el seu objectiu d'aconseguir una taxa interna de tornada (TIR) ​​superior al 12% en els seus projectes.

"L'empresa segueix tenint com a objectiu tenir 2GW connectats a la xarxa per a finals del 2022, i s'han assegurat les necessitats de capex i finançament per a la nova capacitat del 2022. A curt termini, el creixement fins al 2025 estarà dominat per Espanya, mentre que Itàlia adquirirà més importància a partir del 2025", indiquen, alhora que posen el focus en què el compliment d'aquests objectius "és clau".

Així mateix, els experts posen el focus que Solaria vol augmentar l'exposició a preus comercials fins al 30% el 2022 per beneficiar-se dels preus alts de l'energia. "La demanda de contractes de compra d'energia continua sent forta, encara que la volatilitat dels costos i els preus fa que se'n signi un nombre més limitat. Els preus actuals de l'energia fan més atractiva la producció a la xarxa durant un període posterior a la construcció, cosa que redueix la necessitat d'acords d'adquisició, si es disposa de finançament", afirmen.

Per tot això, actualitzen les seves estimacions i augmenten les hipòtesis de preus de l'energia comercial per a Europa, amb un BPA un 21% superior per al 2022 i un 60% més gran per al 2023.

Noticias relacionadas

contador