shell ben van beurden royal dutch shell ceo

La petroliera Shell ha anunciat aquest dijous que Ben van Beurden deixarà de ser conseller delegat a finals del 2022, i que el seu successor serà Wael Sawan. El nomenament de Wael serà efectiu l'1 de gener del 2023, data en què també s'incorporarà al Consell d'Administració de Shell. Ben van Beurden continuarà treballant com a assessor del Consell fins al 30 de juny de 2023, i després deixarà el grup.

  • 18,95£
  • -1,25%
  • 18,95£
  • -1,24%

"Wael Sawan és un líder excepcional, amb totes les qualitats necessàries per conduir Shell de manera segura i rendible a través de la seva propera fase de transició i creixement. El seu historial d'èxits comercials, operatius i de transformació reflecteix no només la seva àmplia i profunda experiència i coneixement de Shell i del sector energètic, sinó també la seva claredat estratègica. Combina aquestes qualitats amb la seva passió per les persones, cosa que li permet obtenir el millor dels qui l'envolten. El resultat del procés de successió gestionat per la Junta Directiva va donar com a resultat el nomenament d'un excel·lent CEO i va demostrar la força i profunditat del talent de lideratge de Shell. Estic desitjant treballar amb Wael per accelerar l'execució de la nostra estratègia", ha declarat el president de Shell, Sir Andrew Mackenzie.

"Ha estat un privilegi treballar amb Ben i em sento honrat d'assumir el lideratge d'aquesta gran empresa. Estic desitjant canalitzar l'esperit pioner i la passió de la nostra increïble gent per fer front als immensos reptes i aprofitar les oportunitats que presenta la transició energètica. Serem disciplinats i ens centrarem en el valor, mentre treballem amb els nostres clients i socis per subministrar l'energia fiable, assequible i més neta que el món necessita”, ha afegit Wael Sawan.

Per la seva banda, Ben van Beurden ha afirmat que se sent privilegiat per haver servit Shell durant gairebé quatre dècades i dirigir la companyia durant els darrers nou anys. "En la meva trajectòria, d'enginyer de disseny de GNL a conseller delegat, he tingut la sort de treballar amb moltes persones amb talent de diverses procedències, totes compromeses amb l'objectiu de l'empresa de subministrar al món els productes bàsics de la vida moderna. Estic molt orgullós del que hem aconseguit junts. Tinc gran confiança en Wael com el meu successor. És un líder intel·ligent, amb principis i dinàmic, que sé que seguirà servint Shell amb convicció i dedicació. Li desitjo a ell i a la seva família tot el millor en el camí que tenen al davant”.

contador