ep josep oliu banc sabadell
EUROPA PRESS - Archivo

Cada vegada són més les cases d'anàlisis que calculen els potencials processos de fusió bancària que es duran a terme a Europa quan es rubriqui la iniciada per CaixaBank i Bankia. Credit Suisse sospesa diferents opcions en una anàlisi, en el qual situa com una de les seves principals apostes és que les converses entre Commerzbank i Deutsche Bank es revifin en un futur pròxim. A Espanya, s'uneixen a les veus que veuen “potencial” a una unió entre BBVA i Banc Sabadell.

  • 1,69€
  • 3,27%
  • 10,99€
  • 4,57%

'Bolsamanía' ja va informar que BBVA i l'entitat catalana feien comptes per a seguir els passos de CaixaBank i Bankia, mentre 'El Confidencial' afegia Kutxabank a l'equació. La posició oficial de les entitats, traslladada a 'Bolsamanía', pretén marcar distàncies amb aquests moviments. Banc Sabadell descarta absolutament “que s'estigui fent res”. “Ens trobem centrats en el desenvolupament i creixement de l'entitat i de TSB”, assegura un portaveu. BBVA, per part seva, ha declinat fer cap comentari a les peticions d'informació d'aquest mitjà.

El sentiment de mercat és d'altíssima expectació davant aquest o qualsevol altre anunci de futures fusions o adquisicions i Banc Sabadell és a l'ull de l'huracà, donada la seva situació d'extrema feblesa. Credit Suisse, veu probale la seva unió amb el banc basc, però també posa algun però, ja que l'entitat resultant “tindria una capacitat limitada per a absorbir càrrecs i préstecs dubtosos, mentre manté una solvència per sobre de l'11%”.

L'entitat suïssa no veu aquesta operació tan favorable com la iniciada entre els bancs de Jordi Gual i José Ignacio Goirigolzarri, que, al seu judici, tenen potencial “per a majors sinergies de costos més enllà de l'objectiu del 42% de Bankia”. Així mateix, creu que “el gegant financer desplegarà una bona estratègia d'ajust atès que tindrà una major exposició a les hipoteques i una major cobertura de préstecs dubtosos”.

D'altra banda, a més dels beneficis que contempla per a Deutsche Bank i Commerzbank, “per les sinergies de mercat”, pràcticament descarta que es doni alguna operació entre Unicredit i Banca Muntanya dei Paschi di Siena, ja que el primer “ha reiterat la seva preferència per un creixement orgànic”.

Noticias relacionadas

contador