ep carlos torres declaraels resultatsels tres primers mesoslany
EUROPA PRESS

BBVA ha canviat dia i hora de presentació de resultats per restar una mica de caos al calendari de comptes. I és que, entre dimecres, 23 d'abril, i dimarts, 30 d'abril, presenten les seves xifres del primer trimestre totes les entitats financeres cotitzades.

  • 10,23€
  • -1,82%

BBVA tenia fixada la data de presentació d'aquests resultats ala seva agenda, a la vista de qui volgués comprovar-ho a la seva web, des de principis d'any. La seva intenció era anunciar comptes el 30 d'abril, però aquell dia també publiquen Santander, CaixaBank i Unicaja, i ha optat per evitar la coincidència passant-ho al 29 d'abril. L'acumulació de resultats en un mateix dia complica enormement als mitjans cobrir convenientment aquests anuncis i, per tant, que la informació arribi de forma apropiada al mercat.

"Sempre és BBVA el que 'dóna el braç a tòrcer'. No recordo que Santander hagi canviat mai la data dels seus resultats quan coincideixen", comenta un analista a 'Bolsamanía'.

A més de modificar la data prevista, BBVA ha comunicat que presentarà els seus comptes al tancament del mercat, alguna cosa en absolut habitual ja que sempre ho fa abans que l'IBEX obri. Amb aquesta decisió, BBVA evita també coincidir amb Bankia, que publica igualment el 29 d'abril, a primera hora. Tant la presentació (que es podrà seguir per Internet) com l'enviament de la nota de premsa i del fet rellevant a la CNMV tindran lloc al voltant de les sis de la tarda.

Dimecres, 24 d'abril, Liberbank publica les seves xifres, mentre que dijous, 25 d'abril, farà el mateix Bankinter. Divendres, 26 d'abril, el torn serà per a Sabadell. No és la primera vegada que els bancs s'amunteguen els seus resultats en uns pocs dies consecutius i molts d'ells durant la mateixa jornada. La CNMV fixa un termini per publicar els resultats però no entra en l'organització i distribució d'aquests comptes al llarg d'aquest termini, cosa que habitualment porta a situacions poc racionals.

Noticias relacionadas

contador