ep la ciudad bbva compuesta por siete edificios que alberga la nueva sede de la entidad bancaria
Joaquin Corchero - Europa Press - Archivo

Els comptes del BBVA no convencen el mercat. L'entitat financera s'enfonsa un 8% aquest dijous després de donar a conèixer els seus resultats i, des de Bankinter, els experts assenyalen un dels grans culpables: el RoTE ordinari, que s'ha situat en un 4,6% enfront del 12,4% registrat al primer semestre del 2019.

  • 9,77€
  • -1,71%

Malgrat tot, aquests experts reconeixen que les xifres del BBVA "baten expectatives gràcies a la gestió de costos i el 'trading', però el benefici net ha registrat una gran caiguda al costat de la del RoTE".

En aquest sentit, Bankinter destaca que la ràtio de capital CET1 de BBVA ha millorat significativament fins al 11,22% gràcies a la generació orgànica i els impactes reguladors. A més, "la morositat encara és baixa, en situar-se en el 3,7%, comparat amb el 3,6% del primer trimestre".

A Renta 4 confronten el creixement dels volums amb la pèrdua de rendibilitat de BBVA. Veient la reacció al parquet, pesa més aquesta última. En qualsevol cas, els seus analistes anticipaven en un primer moment una reacció positiva per l'"absència d'extraordinaris negatius i per estar en línia amb les dinàmiques esperades".

L'entitat de banca privada reconeix també que els comptes de BBVA han superat les seves estimacions pel que fa a les línies principals.

Noticias relacionadas

contador