ep exterior del edificio la vela sede del bbva en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

BBVA ha procedit a clausurar un dels seus edificis per desinfectar-lo després d'haver-se confirmat un cas de coronavirus a la Ciutat BBVA a Madrid, segons ha informat l'entitat, que assegura que opera amb "total normalitat" després d'haver activat aquest dimarts mesures addicionals basades en les recomanacions del Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes de Madrid i País Basc.

  • 10,90€
  • -0,77%

El banc ha procedit a tancar l'àrea on treballava l'empleat (Edifici Àsia) per poder procedir a la seva desinfecció, així com alguns espais comuns -menjadors, gimnàs, cafeteria i llar d'infants- com a mesura preventiva, mentre que la resta d'instal·lacions operen amb normalitat.

Per assegurar el servei als seus clients i preservar la salut dels seus empleats, BBVA ha activat plans de contingència, fomentant el treball en remot entre els treballadors dels serveis centrals del grup a Espanya, i flexibilitzant els horaris d'aquells que no puguin teletreballar per la naturalesa de la seva activitat. A més, l'entitat ja va habilitar com a mesura preventiva la setmana passada la sala de contingència de tresoreria, per garantir la continuïtat del negoci de l'àrea de Corporate & Investment Banking (CIB). Quant a la xarxa minorista d'oficines, el grup ha informat que "està operant amb normalitat".

En un comunicat intern, BBVA ha anunciat als seus treballadors que, mentre els serveis de restauració romanguin tancats, els empleats que ho desitgin podran realitzar jornada contínua, mentre que els col·lectius considerats de risc (persones amb tractament inmunosupressor, embarassades i amb problemes respiratoris crònics) que treballen a Ciutat BBVA, hauran de fer-ho de manera remota des dels seus domicilis, després d'informar-ne al seu responsable directe i als serveis mèdics.

Així mateix, el banc ha recomanat teletreballar a tots els treballadors de serveis centrals, sempre que sigui possible, considerant la naturalesa de la seva activitat i la disponibilitat d'eines adequades, prèvia comunicació al seu responsable, que valorarà opcions per a aquells que no puguin teletreballar. "En aquest escenari, hem d'assegurar la continuïtat del nostre negoci d'acord amb els plans definits per a cada àrea. Per això, els responsables de cada àrea comunicaran a aquells empleats que exerceixen funcions identificades com a crítiques el protocol a seguir en cada cas", ha indicat en el comunicat intern.

Arran de l'expansió del coronavirus a Espanya, BBVA va crear fa unes setmanes un portal d'informació on els treballadors poden consultar totes les mesures preventives de protecció i higiene. Així mateix, va dotar les oficines comercials i serveis centrals de gels hidro-alcohòlics per facilitar la higiene de mans, i va restringir els viatges i desplaçaments que no siguin realment essencials per a l'operativa, no permetent en cap cas els viatges a les zones de risc (la Xina continental, Singapur, Hong Kong, el Japó, Corea del Sud, l'Iran i Itàlia) seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries.

En aquest escenari, BBVA va decidir ajornar la celebració de l''Investor Day', prevista per al 24 de març, i va modificar els cursos de formació i jornades internes que implicaven desplaçaments.

Noticias relacionadas

contador