un-grand-actionnaire-de-bayer-se-plaint-du-rachat-de-monsanto
26,08€
  • -0,38€
  • -1,44%

El grup químic i farmacèutic alemany Bayer ha arribat a un acord definitiu per a la venda de la seva divisió de salut animal a l'empresa nord-americana de serveis veterinaris Elanco per 7.600 milions de dòlars (6.857 milions d'euros) en efectiu i accions, segons han informat les dues companyies, que esperen completar la transacció a mitjans de 2020.

L'operació, que permet a Bayer completar abans del termini previst les desinversions anunciades el novembre de 2018, contempla el pagament en efectiu de 5.320 milions de dòlars (4.800 milions d'euros), a més del lliurament d'altres 2.280 milions de dòlars (2.057 milions d'euros) en accions d'Elanco.

"La sortida del negoci de salut animal representa la major transacció realitzada com a part de les mesures iniciades per Bayer el novembre de 2018", després de les vendes de les marques Coppertone i Dr Scholl's i el 60% de Currenta, ha assenyalat Werner Baumann, president del consell d'administració de Bayer.

L'adquisició del negoci de Bayer a l'àrea de salut animal permetrà a Elanco crear la segona major companyia mundial del sector i accelerarà l'estratègia d'innovació i productivitat de la nord-americana.

"La unió entre Elanco i Bayer Animal Health reforça i accelera la nostra estratègia, transforma el nostre portafolis amb la incorporació de marques per a mascotes ben conegudes i augmenta la nostra presència a mercats clau emergents", va declarar Jeffrey N. Simmons, president i conseller delegat d'Elanco. El negoci de salut animal de Bayer va facturar 1.800 milions de dòlars (1.624 milions d'euros) durant l'exercici fiscal 2018.

Noticias relacionadas

contador