un-grand-actionnaire-de-bayer-se-plaint-du-rachat-de-monsanto
27,35€
  • 0,03€
  • 0,11%

Bayer i la també alemanya Lanxess s'han venut conjuntament la seva participació del 100% en l'operadora de parcs químics, Currenta, al fons australià Macquarie Infraestructure and Real Assets per 3.500 milions d'euros. Així ho ha anunciat la companyia a través d'un fet rellevant enviat a la CNMV.

Bayer posseïa un 60% de l'empresa i Lanxess, el 40% restant. La primera ja va deixar caure l'any passat que buscava desfer-se d'actius no estratègics després d'adquirir el gegant nord-americà Monsanto.

A través d'aquesta operació, Bayer percebrà 1.170 milions d'euros després de descomptar els deute i obligacions per pensions. Amb tot, el grup de laboratoris germànic aspira a tancar el tracte durant el quart trimestre d'aquest mateix any. Cal recordar que el grup fa mesos que està immers en un període de reestructuració que l'ha portat a retallar més de 12.000 treballs a tot el món.

Fins al juny, Bayer va guanyar un 60% menys que durant el mateix període de l'any anterior. No obstant això, pretén pujar vendes i EBITDA amb 46.000 i 12.200 milions respectivament.

"Les vendes en Crop Science es van veure frenades principalment per les condicions climàtiques extremes a Amèrica del Nord, mentre que en Farmacèutica vam registrar un creixement encoratjador", ha declarat Werner Baumann, president del consell de Bayer, que va advertir, però, que les perspectives per a 2019 s'estaven tornant cada vegada més ambicioses.

D'aquesta manera, Bayer confia en arribar als 46.000 milions d'euros en vendes, xifra que representaria un creixement del 4% en dades ajustades, així com un increment de l'EBITDA ajustat al tipus de canvi i abans d'atípics d'uns 12.200 milions d'euros.

contador