ep logo de bayer
Jörg Carstensen/dpa

Bayer segueix sense aixecar el cap. La farmacèutica alemanya s'enfonsa aquest dijous després d'anunciar provisions multimilionàries, que van des dels 5.000 als 9.000 milions d'euros. A més, durà a terme nous reajustaments de plantilla i reducció de costos.

La germànica ha arribat a deixar-se un 12,66% a la Borsa de Frankfurt. Bayer ja va avançar recentment que la pandèmia s'havia acarnissat especialment amb el seu negoci i els seus comptes així ho acrediten.

"No és probable que la situació millori de manera considerable a curt termini", va reconèixer en aquell moment Bayer. "Les mesures addicionals d'estalvi operatiu, que poden comportar més reduccions de llocs de treball, es troben actualment en les primeres etapes de desenvolupament", postil·la el grup.

La companyia alemanya pretén compensar en part l'impacte d'aquestes circumstàncies mitjançant la implementació de mesures addicionals d'estalvi per un import superior als 1.500 milions d'euros anuals per a 2024, a més de les mesures d'ajust per import de 2.600 milions per a 2022 anunciades al novembre de 2018.

A més, Bayer està revisant les seves opcions per sortir d'aquells negocis o marques no estratègiques l'evolució de les quals es trobi per sota del nivell divisional.

D'altra banda, encara que el consell d'administració de l'alemanya va subratllar la seva intenció de mantenir vigent la política de dividends, que lliura entre el 30% i el 40% dels guanys bàsics per acció als accionistes cada any, la companyia va avançar que els pagaments en els pròxims anys se situaran a l'extrem inferior d'aquest corredor en lloc de l'extrem superior d'anys anteriors.

"Creiem que les mesures addicionals són necessàries per accelerar la nostra transformació general, generar millores en els marges i així mantenir el nostre perfil competitiu", va declarar Werner Baumann, president del consell d'administració de Bayer, qui va defensar que "ajudaran a mitigar l'impacte de la pandèmia en el negoci.

"Hem d'adaptar les nostres estructures de costos als canvis en les condicions del mercat i al mateix temps generar recursos per a més inversió en innovació i creixement. També mantenim el compromís de reduir el nostre deute financer net", va afegir.

Noticias relacionadas

contador