• L'acord de compra es va tancar en 66.000 milions de dòlars
  • La fusió donarà lloc al major grup mundial en la indústria de llavors i pesticides
bayeraspirina

Bayer és protagonista negatiu aquest dimecres a la Borsa de Frankfurt en caure més d'un 4%. El desplom de les accions es produeix un dia després d'anunciar una emissió de deute convertible obligatori per valor de 4.000 milions d'euros que té com a objectiu finançar part de la compra de Monsanto.

  • 27,40€
  • 1,88%
  • 127,95$
  • 0,02%

El comitè executiu de la farmacèutica alemanya va aprovar ahir l'emissió després de rebre l'autorització del consell executiu, segons informa l'empresa en un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'operació de Bayer és la primera que realitzarà per finançar la compra de Monsanto amb capital propi per valor de 19.000 milions de dòlars (entorn de 17.700 milions d'euros). Aquest deute convertible obligatori estarà garantida per Bayer, i venç el 22 de novembre de 2019.

Després de diversos intents i mesos de negociacions, el gegant alemany va aconseguir tancar la compra del fabricant nord-americà de transgènics al setembre, amb una oferta de 66.000 milions de dòlars (uns 61.000 milions d'euros), que equival a 128 dòlars per acció.

La compra donarà lloc al major grup mundial en la indústria de llavors i pesticides, ja que Monsanto és fort en el sector agroquímico i biotecnològic. "Són dues empreses diferents però molt complementàries. La combinació reuneix també les principals capacitats d'innovació d'ambdues companyies, amb un pressupost anual proforma d'uns 2.500 milions de dòlars", va assegurar el fet rellevant publicat llavors per Bayer en la CNMV.