• Bayer ha elevat el preu en menys de 15 dies des de 127,5 dòlars
  • L'objectiu és que la integració estigui completa a finals de 2017
bayeraspirina

El gegant farmacèutic alemany Bayer ha aconseguit per fi, després de més de quatre mesos d'ofertes i negociacions, un acord amb el conglomerat químic Monsanto. Per a això, ha posat damunt de la taula una oferta de 128 dòlars per acció, la qual cosa valora la companyia en 66.000 milions de dòlars, gairebé 59.000 milions d'euros.

L'oferta de Bayer ha estat aprovada per unanimitat pels consells d'administració d'ambdues empreses, confirma la signatura germana en un fet rellevant remès als reguladors, incloent a Espanya la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Bayer ha elevat l'oferta en amb prou feines dues setmanes des de 127,5 dòlars fins a 128 dòlars per cadascun dels 442 milions de títols de Monsanto, a més de fer-se càrrec d'un deute net que supera els 9.000 milions. La signatura nord-americana va tancar aquest dimarts en 106,1 dòlars, amb el que l'oferta de l'empresa germana suposa una prima del 20%. En comparació de la cotització del mes de maig, quan es va realitzar la primera oferta, la prima és del 44%.

Bayer pagarà 2.000 milions de dòlars a Monsanto en cas de que l'operació no cristalitzi per impediment de les autoritats

L'operació és la més important en el que va d'any i la major oferta en efectiu de la història, segons les dades de Reuters. "Estem encantats d'anunciar la combinació de les nostres dues grans organitzacions. Això representa un pas endavant en el negoci i el posicionament de lideratge com una companyia global d'innovació (..), lliurant un valor substancial als accionistes, els nostres clients, empleats i a la societat en general", assegura Werner Baumann, CEO de Bayer AG, recull el comunicat.

EMPRESES COMPLEMENTÀRIES

"Són dues empreses diferents però molt complementàries. La combinació reuneix també les principals capacitats d'innovació d'ambdues companyies, amb un pressupost anual proforma d'uns 2.500 milions de dòlars", assenyala el fet rellevant.

La informació de Reuters assegura que ambdues empreses han acordat que Bayer pagarà 2.000 milions de dòlars a Monsanto en cas que l'operació no cristal·litzi per impediment de les autoritats. Els terminis que es marquen ambdues empreses és que la integració es completi a la fi de 2017.

contador