ep supermercado dia 20180716121901
Europa Press - Archivo

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -1,59%

Barclays va esperar al tancament de l'OPA llançada per LetterOne sobre DIA per augmentar la seva posició en la cadena de supermercats. El banc ha aflorat una participació del 3,16%, llindar superat el passat 14 de maig, l'endemà que conclogués el període d'acceptació de l'OPA que ha donat el control de la companyia a Mikhaïl Fridman.

Abans d'arribar a aquest nivell de participació, el banc anglès comptava amb un 1,165% del capital de DIA, segons consta als registres de la CNMV. Barclays era el segon creditor de la companyia de supermercats en el crèdit sindicat de 912 milions per al qual LetterOne va segellar ahir el refinançament. El banc va optar per vendre la seva part del deute amb un descompte del 40% sobre el nominal, recull El Confidencial, seguint els passos de Commerzbank, Deutsche Bank i JP Morgan, deixant com a principal creditor Banc Santander (amb un 22,5% del crèdit, uns 200 milions).

L'OPA llançada a 0,67 euros per acció ha proporcionat a LetterOne un altre 40% del capital de DIA. El registre d'accionistes significatius de la companyia amb prou feines s'ha mogut durant l'última setmana. Els fons i minoritaris que van aprofitar que el valor cotitzava per sota de l'OPA per entrar o incrementar la seva posició, es mantenen en l'accionariat després del tancament de l'operació. Entre ells es troba l'inversor gal Emmanuel Boussard que controla un 5,3% de la companyia, o Gregoire Bontoux (exCarrefour), que manté el seu 3,2%. Les participacions de BG Master Fund, Credit Suisse, Ibercaja i Scotiabank sumen més d'un 10% del capital de DIA.

L'ACCIÓ CELEBRA EL DESEMBARCAMENT DE LETTERONE

Els títols de DIA s'han disparat un 8% a l'inici de sessió d'aquest dimarts i han arribat als 0,69 euros per acció, després que LetterOne i Banc Santander segellessin la pau que ha permès a la cadena de supermercats esquivar el preconcurs de creditors. A mitja sessió es mantenen en verd, amb un avanç de 2,59%, fins als 0,66 euros.

L'acord tancat amb els 17 creditors del deute bancari de DIA recull les peticions que LetterOne realitzava a la banca: ajornar tot el deute fins al 2023, inclou 380 milions en noves línies de liquiditat i permet destinar els fons que obtingui de la venda de Clarel i Max Descompte al negoci, no al pagament del deute.

LETTERONE ACCELERA PER INJECTAR CAPITAL EN DIA

El fons de Mikhaïl Fridman ha fet efectiva la presa de control del Consell d'Administració de DIA durant aquesta matinada. El magnat té ja els seus representants al capdavant de la companyia, amb Stephan DuCharme com a president del Consell i Karl-Heinz Holland com a conseller delegat.

El següent pas per a DIA és que el seu principal accionista s'executi l'ampliació de capital que ja va aprovar la junta d'accionistes el març. "Treballarem amb celeritat juntament amb els creditors del grup per concloure la injecció de 380 milions d'euros addicionals en el negoci, a més de l'ampliació de capital de 500 milions que ens hem compromès a dur a terme", ha assegurat DuCharme a través d'un comunicat. El nou president de DIA afirma que amb aquesta injecció de fons es "brindarà una sòlida plataforma per transformar el negoci a Espanya, Portugal, Brasil i Argentina".

"Ara podem centrar-nos completament en la important tasca de canviar el rumb de Dia en benefici dels nostres clients, els nostres 46.600 empleats i franquiciats, els nostres proveïdors, els nostres creditors i els nostres accionistes", afegeix DuCharme.

Noticias relacionadas

contador