ep las accionesdia caende4 tras conocersefridman alcanza70 trasopa
Marta Fernández Jara - Europa Press

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -1,56%

DIA avança amb ganes ( 7%) després de l'acord de la banca amb Fridman i LetterOne per evitar entrar en concurs de creditors. La cadena de supermercats va aconseguir aquest dilluns el suport de Banc Santander, l'últim que li faltava per esquivar la fallida.

A això s'ha sumat la dimissió en bloc del seu consell i la presa de control de Fridman, anunciades a la matinada de dimarts. Stephan DuCharme ha estat nomenat president del consell d'administració i Karl-Heinz Holland, conseller delegat.

Així ho va fer saber la companyia a través d'un fet rellevant enviat a la CNMV a les 04:12 hores. Als nomenaments de DuCharme i Heinz-Holland s'han sumat per cooptació els de Michael Joseph Casey i Sergio Antonio Ferreira Dias com a consellers externs dominicals (a proposta de LetterOne) i el de Christian Couvreux i el senyor José Wahnon Levy com a consellers independents.

Al seu torn, DIA ha informat que Christian Couvreux, Stephan DuCharme i Jaime García-Legaz Ponce han estat nomenats membres de la comissió de nomenaments i retribucions. Finalment, Sergio Antonio Ferreira Dies i José Wahnon Levy han estat nomenats membres de la comissió d'auditoria i compliment.

Els analistes de Banc Sabadell reconeixen que es tracta d'una notícia positiva i que "això podria eliminar certa pressió sobre el valor" tot i que insisteixen que "no assegura l'èxit del Pla de Transformació de LetterOne a 5 anys, període en el qual inicialment hi haurà destrucció de caixa i no hi haurà dividends".

A CONTRARELLOTGE

Fridman, fundador de LetterOne, fons propietari de gairebé el 70% de DIA després de la seva OPA, va aconseguir en la tarda de dilluns fer-se amb la signatura del Santander que li faltava per segellar el seu acord de refinançament i esquivar així la fallida.

En les negociacions, el banc presidit per Ana Botín va marcar una línia vermella: els bonistes. L'entitat financera no veia just que la banca assumís pèrdues pel crèdit sindicat de 912 milions que li va concedir sense que els tenidors de bons de la cadena de supermercats es fessin càrrec, almenys, d'una part.

Noticias relacionadas

contador