josé maría álvarez pallete (telefónica) portada
Alberto Sánchez - Bolsamanía

En un informe sobre el sector 'telecos', els experts de Barclays retallen aquest dimecres el preu objectiu de Telefónica fins als 7,20 euros des dels 8,30 euros anteriors, la qual cosa suposa adjudicar a la companyia encara un fort potencial de creixement del 70%. Així, reiteren el consell de 'sobreponderar'.

  • 4,13€
  • 0,27%

Tant pel que fa a l'operadora dirigida per José María Álvarez-Pallete com pel que fa a la resta de 'telecos' europees, Barclays sosté que resistiran relativament bé davant la crisi del coronavirus. "Veiem el sector de les telecomunicacions relativament defensiu durant la crisi de Covid-19 i a través de qualsevol període subsegüent de deterioració macro", apunten aquests analistes.

En el cas concret de Telefónica, la retallada de preu es deu a la davallada de les estimacions. "Les previsions d'ingressos i OIBDA de Telefónica s'han vist impactades substancialment pels recents canvis a les divises. Per a les seves divisions del Regne Unit, Llatinoamèrica i el Brasil, el rendiment de la moneda ha estat negatiu en comparació amb l'euro. Això impulsa una reducció de les nostres estimacions d'ingressos del 5,6% al 6,5% per al 2020-22 i del OIBDA del 5,7 al 6,4%. Com a resultat d'això, rebaixem el nostre preu objectiu a 7,20 euros des dels 8,30 euros anteriors", expliquen.

"PRIMERS INDICIS RELATIVAMENT BENIGNES"

"Els primers indicis semblen relativament benignes en comparació amb altres sectors. Un nombre limitat d'empreses (Telecom Itàlia, Iliad, Euskaltel, Másmóvil...) han ofert informació des de l'acceleració del brot de Covid-19, i els missatges són similars: veu i trànsit de dades han augmentat materialment", expliquen des de Barclays.

Aquests analistes subratllen també com una cosa favorable que les empreses hagin declarat que no preveuen escassetat d'equips/telèfons, amb els nivells d'inventari llestos per cobrir tres mesos de necessitats.

Noticias relacionadas

contador