ep archivo   foco focos luz electricidad energia
EUROPA PRESS - Archivo

Rebaixes per les valoracions d'Iberdrola i Endesa després de conèixer els plans de Govern pel que fa al sector elèctric. En aquest cas arriben des de Barclays. La companyia britànica situa ara el preu objectiu de les seves accions als 14,7 euros i 25,9 euros, respectivament. No obstant això, considera que les dues encara tenen recorregut per àmplies pujades en l'IBEX 35. Quant a la recomanació, atorga un sobreponderar a cadascuna de les companyies.

  • 17,42€
  • -0,74%
  • 11,34€
  • 0,40%

Sobre Endesa, Barclays recorda que recentment van millorar les seves previsions d'EPS, atesos als alts preus de l'energia i el carboni. Ara, però, considera que "la recent proposta de Govern espanyol de recuperar els guanys extraordinaris de carboni per a les plantes hidroelèctriques i nuclears elimina per complet aquest alça".

En Iberdrola veuen que les propostes de Govern per recuperar els guanys extraordinaris de carboni en plantes hidroelèctriques i nuclears "hauria de tenir un impacte limitat en el grup, per la seva diversificació geogràfica". Per tant, afegeixen que "el preu objectiu només està disminuint de manera limitada".

Aquesta setmana, coincidint amb l'entrada en vigor de la pujada de la llum al juny, el Govern anunciava els seus plans d'actuar sobre l'excés de retribució de la hidràulica i nuclear -els anomenats 'beneficis caiguts de cel' (windfall profits)- amb una retallada de més de 1.000 milions d'euros.

Barclays no ha estat l'única empresa que s'ha pronunciat sobre les companyies elèctriques espanyoles. Fa uns dies, Citi també retallava la seva valoració. En el cas d'Endesa baixava a retallat el seu consell a neutral i el preu objectiu fins als 21,20 euros des dels 23,60 euros. Per Iberdrola, reiterava la seva recomanació de vendre i revisava a la baixa el preu objectiu fins als 8,30 des dels 8,60 euros.

Noticias relacionadas

contador