ep archivo   el presidente de telefonica jose maria alvarez pallete posa junto al logo de telefonica
MAXIMO GARCIA DE LA PAZ - Archivo

Telefónica ha obtingut un benefici net de 8.137 milions d'euros el 2021, cinc vegades més que l'aconseguit durant l'any anterior. El grup ha tancat l'exercici amb un balanç "marcat pel compliment dels objectius financers i pels positius resultats derivats de l'execució de les principals línies estratègiques, amb una posició de més fortalesa als mercats clau i una reducció de l'exposició a Hispanoamèrica", ha indicat en un comunicat.

  • 4,28€
  • 0,16%

Telefónica ha destacat també la consolidació de Telefonica Tech "com un element clau per al creixement", en incrementar els seus ingressos per sobre del 30% l'any, mentre que Telefónica Infra "ha avançat en la creació d'oportunitats de creixement i en la cristal·lització de valor dels actius d'infraestructures".

L'operadora ha anunciat per al 2022 un dividend de 0,30 euros - la mateixa quantitat que va repartir durant el passat exercici sota la modalitat de dividend flexible- totalment en efectiu, repartit en dos pagaments que s'abonaran el desembre del 2022 i el juny del 2023, i proposarà als accionistes l'amortització del 2,41% del capital.

Els ingressos orgànics de Telefónica van augmentar un 2% al conjunt del 2021 i un 3,1% al trimestre. Pel que fa a l'OIBDA, registra un creixement orgànic anual de l'1,4% i trimestral del 0,4%.

Telefónica ha destacat que ha complert els objectius marcats per al 2021 en registrar aquests increments orgànics dels ingressos i de l'OIBDA en el conjunt de l'any i obtenir una ràtio d'inversió sobre vendes del 14,2%.

Durant el conjunt de l'any els ingressos s'han situat als 39.277 milions d'euros. Considerant els ingressos procedents des del juny del 50% de la societat conjunta (JV) creada al Regne Unit al costat de Virgin Media (VMO2), la xifra assoliria durant el conjunt de l'any els 42.839 milions d'euros.

L'OIBDA creix un 62,9% en el conjunt de l'any, fins a 21.983 milions, gràcies, principalment, a les plusvàlues obtingudes durant l'exercici (venda del negoci de torres de Telxius i JV al Regne Unit).

Els resultats del darrer trimestre de l'any inclouen les provisions per reestructuració, que es deriven principalment del pla de sortides voluntàries realitzat a Espanya.

Per mercats, Espanya representa el 29% dels ingressos obtinguts per la companyia; Alemanya, el 18%; el Regne Unit, el 15%; Brasil, el 16%; i Hispanoamèrica, el 20%. També per mercats, el 34% de l'OIBDA prové d'Espanya; el 17%, d'Alemanya; el 15%, del Regne Unit; el 21%, del Brasil; i el 13%, d'Hispanoamèrica.

CAIXA I DEUTE

Telefónica ha accelerat el ritme de generació de caixa durant l'últim trimestre de l'any. Durant aquest període ha arribat als 1.178 milions d'euros, per a un total de 2.648 milions al conjunt de l'any. Excloent-ne els pagaments d'espectre, el flux de caixa s'ha situat en 3.755 milions d'euros el 2021.

El deute financer net de Telefónica ha baixat fins als 26.032 milions d'euros, xifra que representa una reducció anual del 26,1%, o de 9.196 milions d'euros. Des del 2016, el deute ha quedat retallat a la meitat.

OBJECTIUS PER A 2022

Telefónica estableix els objectius d'assolir creixement orgànic d'un dígit baix tant en vendes com en OIBDA, així com una ràtio d'inversió sobre vendes fins al 15%. La companyia ha assenyalat que, després del "bon exercici" aconseguit el 2021, afronta el 2022 amb aquests nous objectius que "segueixen la línia de la millora registrada durant l'any passat".

Noticias relacionadas

contador