le logo de kering a paris en france

Els estrategs de Bankinter han mostrat els dubtes sobre Kering. La companyia, propietària de marques de luxe com Gucci, travessa una delicada situació, cosa que ha portat aquests analistes a retallar el preu objectiu que atorguen als seus títols. En concret, el situen ara als 335 euros, enfront dels 440 euros anteriors. A més, han reiterat el consell de vendre el valor. Segons diuen, encara que els múltiples de valoració "son atractius", la veritat és que "els riscos son elevats i la visibilitat, escassa".

  • 341,25€
  • 1,35%

En un informe, els experts del banc recorden que els resultats del 2023 no van assolir les estimacions i el grup, a més, anticipa una caiguda de les vendes comparables del 10% al primer trimestre d'aquest any (Gucci -20%).

"Gucci compta amb un nou director creatiu des del gener del 2023, que va presentar la seva primera col·lecció al setembre que va arribar a les botigues al febrer. Tot i que el grup declara que l'acollida ha estat favorable, la forta caiguda esperada en vendes suscita dubtes sobre l'èxit obtingut", apunten des de Bankinter.

És més, ressalten que Gucci, marca bandera del grup i que representa el 51% de les vendes i el 67% de l'EBIT, "fa diversos trimestres que està decebent i creixent per sota de marques rivals". "Als trimestres recents, les seves vendes comparables han mostrat creixements negatius (-4% al quart trimestre, -7% al tercer). El 2023 el marge brut va retrocedir 240 punts bàsics l'any fins al 76,3% i el marge EBIT, -320 punts bàsics fins al 23,7%”.

Alhora, assenyalen que el grup "continua intentant reposicionar Gucci i elevar el mix de marques amb la compra d'un 30% de Valentino, però els avenços són lents i el grup no preveu millores de marges significatius el 2024". "Aquests continuaran tensionats pels canvis en marxa i un entorn desfavorable", vaticinen els estrategs de Bankinter.

Recorden també que Kering anticipa una caiguda de l'EBIT en termes absoluts, especialment a la primera meitat de l'any, i per això el potencial de millora del valor "dependrà de la velocitat de recuperació de Gucci, amb escassa visibilitat".

Cal recordar que el grup acumula una caiguda en borsa del 34% als últims 12 mesos, per la qual cosa el que passi a partir d'ara serà vital per a la marxa de l'acció.

Noticias relacionadas

contador