ep archivo   fachada y letrero de gucci e yves saint laurent del grupo frances de lujo kering que
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

Kering, la companyia de productes de luxe francesa propietària de la marca Gucci, s'ha desplomat a la borsa aquest dimecres (-11,48%) després d'anticipar una caiguda del 20% en les vendes de la seva principal marca al primer trimestre. Les fortes pèrdues de Kering estan contagiant altres empreses de luxe, com LVMH o Burberry.

  • 332,50€
  • 0,02%

En un comunicat emès dimarts a la tarda, Kering va assenyalar que el primer trimestre està sent "desafiant" i va estimar que "els seus ingressos consolidats al primer trimestre del 2024 haurien de disminuir aproximadament un 10% en termes comparables, respecte al primer trimestre de l'any passat".

"Aquest exercici", va afegir la companyia, "reflecteix principalment una caiguda més pronunciada de les vendes en Gucci, especialment a la regió d'Àsia i el Pacífic. S'espera que els ingressos comparables de Gucci al primer trimestre disminueixin gairebé un 20% interanual".

A més de Gucci, Kering és propietari d'altres marques com Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga i Alexander McQueen.

Kering publicarà els resultats del primer trimestre el proper 23 d'abril, després del tancament de mercat. El mal comportament de les seves accions, que es desplomen un 15%, fins als 363 euros, està arrossegant, encara que en menor mesura, altres marques associades al luxe, com LVMH, Hermes o Ferragamo.

Tot i que, en aquest sentit, els analistes de JP Morgan comenten que "els comentaris de Kering sobre la debilitat d'Àsia-Pacífic probablement pesaran avui al sector en general, especialment després de la ràpida i brusca requalificació registrada, que ara deixa poc marge de error".

"No obstant això", afegeixen, "creiem que es tracta en gran mesura d'un advertiment específic de Gucci (i de fet, segons les nostres estimacions, sembla que les altres marques van tenir un exercici en línia amb les expectatives), que hauria d'interpretar-se principalment a altres històries de canvi, i en particular a Burberry".

Tant els experts del banc americà com els de Bankinter han retallat la valoració de Kering, ja que anticipen que les vendes de Gucci trigaran més temps a recuperar-se.

Noticias relacionadas

contador