ep archivo - recurso de productos de viscofan
VISCOFAN - Archivo

Els estrategs de Bankinter han retallat el preu objectiu que atorguen a les accions de Viscofan fins als 61,8 euros per títol, des dels 67,3 euros anteriors, encara que mantenen la seva recomanació de neutral. Ho han fet per l'"entorn actual poc favorable i sense catalitzadors a curt termini" per a la companyia.

  • 61,50€
  • 0,99%

En un informe, aquests experts assenyalen que encara que Viscofan té uns fonamentals i una capacitat de generar flux de caix que "li permet marge de maniobra per desenvolupar-se en entorns menys favorables com l'actual", i per això veuen "sostenible" que mantinguin la seva ràtio dividend-benefici al voltant del 60% en els propers exercicis, no veuen “grans catalitzadors a curt termini per impulsar la cotització per sobre del seu preu objectiu”.

Creuen que actualment l'acció ofereix un potencial del 6,8% i una rendibilitat per dividend estimada d'aproximadament el 3,5% el desembre del 2024.

"El catalitzador que ha impulsat el creixement a ingressos han estat els preus (9%-10%), cosa que ha penalitzat uns volums que es mantenen pràcticament plans (per sota del 2% de mitjana històrica)", comenten. A això se sumen, diuen, "menors ingressos de cogeneració d'energia (encara que contrarestats pels costos energètics menors) i un efecte negatiu del tipus canvi".

Pel que fa a despeses, detallen també, "el preu fix de l'energia tancat l'any passat suposa un extracost de 95 milions d'euros que erosiona els marges". Aquest factor, entre d'altres, ha portat la companyia a retallar les guies per al conjunt de l'any (creixement del benefici net el 4%-6% vs el 10%-15% anterior).

A Bankinter ara situen les seves estimacions per sota de les guies per al 2023. "Estimem una millora al segon semestre de l'any, encara que per sota de les guies", afirmen. En concret, situen el creixement de les vendes per al 2023 en el 7,5% (7,0% preus, 0,5% volums) enfront de l'11% de l'última nota.

I malgrat la retallada en vendes, aquests analistes afirmen que "se situen àmpliament per sobre de la mitjana històrica d'aproximadament el 3%-4%". Tot i això, afegeixen, creuen que persistiran les pressions inflacionistes pel costat de costos, tant per matèries primeres com per inflació salarial. "Això estrenyarà el marge EBITDA encara més del que esperàvem a l'última nota, (EBITDA 2023i 20,6% vs 22,2% anterior) encara que >20%".

MILLORA DE PERSOECTIVES PER AL 2024

Tot i això, des de Bankinter expliquen també que Viscofan ha tancat 1/3 del consum de gas a nivells molt competitius (estalvi estimat de 15 milions d'euros), les expectatives respecte al preu de les matèries primeres (sosa càustica o col·lagen) són deflacionàries, a més, les necessitats d'inversió no són elevades (CAPEX2024e ~95 milions enfront dels125 el 2022).

"Més enllà d'això, Viscofan és el líder del negoci tradicional en embolcalls de budell no animal (cel·lulòsica, fibrosa, col·lagen i plàstic) amb un 41% de la quota de mercat", i "els fonamentals són sòlids". Citen un balanç sanejat i gairebé sense deute, un palanquejament operatiu positiu a partir del 2023 a causa de la millora en els processos de producció (transferència tecnològica Danville i la construcció de la planta de converting a Tailàndia), i finalment es refereixen a la generació estable de flux de caixa lliure.

"Tot això li permet oferir una atractiva remuneració a l'accionista", recalquen els analistes de Bankinter, que estimen que "la rendibilitat per dividend se situï en aproximadament el 4%-5% a partir del 2025".

Noticias relacionadas

contador