ep archivo   melia
MELIÁ HOTELS INTERNATIONAL - Archivo

Els estrategs de Bankinter han elevat el preu objectiu que atorguen als títols de Meliá Hotels. En concret, han traslladat el preu a desembre del 2024 i ho han elevat un 7% fins als 7,01 euros per acció (des dels 6,57 euros anteriors). Mantenen el consell de comprar.

  • 7,89€
  • 1,87%

A què es deu la millora? Doncs primer, que preveuen una "demanda forta amb marges estables", cosa que, diuen, "podria portar a resultats rècord el 2023, malgrat la desacceleració econòmica global". I és que tant els ingressos com els marges ja superen els nivells pre-Covid.

"Les reserves per al tercer trimestre fan preveure ocupacions a nivells pre-Covid. La gana més gran per serveis, i turisme en concret, es converteix en una cosa estructural després del pas del virus", comenten aquests estrategs, que veuen especialment destacable la situació dels EUA, que representen a prop del 30% dels ingressos, "on l'economia, el mercat laboral i el consum es mostren més sòlids".

A més, apunten des del banc taronja, "les cadenes amb imatge de marca, com Meliá, presenten més capacitat de pujada de preus i de venda directa al client, sense intermediaris, cosa que donarà certa estabilitat als marges". A Bankinter preveuen que Meliá tanqui un 2023 de "resultats rècord", amb un Ebitda de 482 milions d'euros, enfront dels 478 milions el 2019, i un benefici net de 129 milions d'euros, enfront dels 113 milions del 2019.

Els analistes afegeixen també que des d'un punt de vista financer, Meliá "té capacitat per atendre venciments de deute, almenys fins al 2024". "El flux de caixa hauria de superar els 50 milions d'euros el 2023 i següents. Això portarà a una reducció progressiva del deute financer net i increment de liquiditat, que permetrà cobrir els venciments de deute almenys fins al 2024", detallen.

I remarquen que a partir d'aleshores, la companyia podria hipotecar actius en propietat i fins i tot contempla la possibilitat de vendre'n alguns. Per això, donen "poca probabilitat" a una ampliació de capital.

"Meliá ofereix bons fonamentals, amb creixements de doble dígit a nivell de BPA i un potencial de revaloració del +10% respecte al nostre preu objectiu", apunten. Per això aconsellen comprar.

Noticias relacionadas

contador