ep archivo   planta de cie automotive
CIE AUTOMOTIVE - Archivo

Els experts de Bankinter han elevat el preu objectiu que atorguen als títols de CIE Automotive després dels resultats. Ara ho estimen en 33,8 euros, enfront dels 31,9 euros anteriors, xifra que atorga al valor un potencial de revaloració en borsa del 21%. Això sí, mantenen el consell sense canvis en comprar.

  • 25,45€
  • 0,00%

"El primer trimestre tanca amb uns resultats millors del que s'estimava i amb creixements generalitzats a les principals partides del compte de resultats", comenten aquests analistes, que destaquen que a tipus de canvi constant, CIE aconsegueix un creixement de vendes del +9,5% mentre la producció de vehicles avança el +5,7%.

A més, diuen que destaca especialment l'acceleració de l'EBITDA i l'EBIT (+14% en el dos casos). "Amb això, els marges operatius milloren", diu Bankinter. El marge EBITDA avança fins al 17,8% (des del 17,2% al primer trimestre del 2022) i l'EBIT, fins al 13,3% (des del 12,9%). "És ressenyable que el marge EBIT se situa en doble dígit a totes les geografies", comenten els experts.

Sense oblidar que el deute financer net es redueix lleugerament (-3,2% fins als 1.249 milions d'euros) i la ràtio de deute sobre EBITDA "segueix el procés de millora". Després d'aquests resultats CIE Automotive ha reafirmat el seu Pla Estratègic 2025, "que complirà a la llum de la seva evolució des de mitjans del 2021 (quan va anunciar aquests objectius)", espera Bankinter.

"Després d'aquests resultats mantenim les nostres estimacions de creixement de vendes", encara que veuen un "canvi rellevant" en l'increment del cost financer "a la llum de l'evolució al primer trimestre". A parer seu, iniciatives com la conversió gradual de deute de tipus variable a tipus fix "són molt rellevants per esmorteir l'impacte del repunt de tipus, però no suposen un blindatge total". I és que en aquests moments el 60% del deute de CIE és a tipus fix enfront del 50% al tancament del 2022 o el 35% el 2021.

Tot i això, han decidit millorar lleugerament el preu objectiu, "afavorit per la reducció d'accions derivada del programa de recompra i un tipus impositiu menor (21% el 2022 vs. 23% el 2021)". A més, el potencial de revaloració des de nivells actuals puja al +21% i "ens porta a mantenir la nostra recomanació a comprar", conclouen.

Noticias relacionadas

contador